04 mar

Solen! Solen, kära du.

”Hur ska ni fira att våren är här?” Så frågade hon, vår yngsta dotter, igår. Tja, sa jag, inte vet jag om vi kommer att fira något precis. Det gjorde vi inte heller, men jag gick omkring hela dagen med sockerdricka i hjärtat och med uppknäppt jacka. Det är något alldeles särskilt med vårljuset! Jag vet att inte alla tolererar det på samma vis. Personer med depressioner trillar ofta ner i dippar under den här tiden, så se dig gärna omkring för att eventuellt kunna hjälpa till med något slags emotionellt stöd eller kanske rycka in som promenadkompis eller liknande.

Jag kanske inte firade, men jag var hos svägerskan och njöt av hennes underbara balkong där det var många grader varmare än någonstans på vår gårdsplan. Jag insåg att det är dags att städa ur verandan och göra den till veranda igen. Under vintern agerar den lagerlokal/extrakyl, men nu ska den få blomma ut och bli lite omhuldad igen.

Kolla här! Jag har fått ett helt gäng söta plantbebisar som ska ner i krukor och förhoppningsvis överleva i min vård. Jag känner pressen, men mest känner jag mig glad och hoppfull. Det är dags att också ta hem pelargonerna som fått stå i det svala köket i Bredavik. Förhoppningsvis har de klarat sig bättre den här vintern än förra då ett helt gäng hade frusit ihjäl. Det där livet som planttant bjuder på högt och lågt och det blir sannerligen inte alltid som man tänkt sig. Mest blir det dock bättre!

Här ser du precis hur fantastisk min svägerska är med sina växter. De har finjord och hon säger att hon tittar till dem cirka trettio gånger om dagen. Hur kan det bli annat än bra? Kolla även in hennes fina namnskyltar i lera! Jag vill härmas och göra likadana. Så fint. Nematoder till trots, även hos henne bor det sorgmyggor. Grrr.

Jag träffade även en god vän som uppehåller sig i trakten med jämna mellanrum. Vi åt gott på Elsas lilla café och pratade och pratade och pratade. När vi hade fått träsmak och sällskapet som satt snett bakom oss började låta som en flock glada orangutanger var det dags att njuta av solnedgången och rasta benen lite.

Jag älskar Karlskrona. Rätt klädd för väder och VIND kan man inte annat än njuta av de vackra vyerna.

Jag vet inte hur många gånger jag fångat detta motiv. Alla hus är inte charmiga, men det är ändå något i trappan ner mot vattnet. Här går en lång promenad längs med vattnet, numera ända från Dragsö bort till Långö (där jag bodde som nyfödd och lite till) och Pantarholmen. Mycket trevlig promenad om du nu inte är bekant med Karlskrona.

Rosa molntuss!

”Sakta ner”! Min telefon och jag är inte överens då jag ska försöka ta panoramabilder, men här ser du allt från Brinova arena och tecken på att Varvet är mycket viktigt för karlskroniter till Pottholmens nybyggnationer. Och rosa himmel så klart. Sedan var det dags för körsång och bara det i sig är alltid som rosa himmel i vacker akustik, oavsett vilken färgsättning de satt där i Fredrikskyrkan. Ikväll och imorgon ska vi repa tillsammans med Karlshamns Kammarkör. Det kommer att bli så bra. Eller, det hoppas jag i alla fall. Det finns potential för det åtminstone.

6 thoughts on “Solen! Solen, kära du.

 1. Härligt med sol 🌞
  Särkilt lite mer söder ut som hos er.
  Oskarshamn resan förra helgen gav en massa vårkänslor men så hem till is och frusna snödrivor.
  Även om solen skiner så man blir vårpirrig så ser det vintrigt ut.

  Jobbat hela veckan och städat monster dammkatthårsråttor så har inte hunnit njuta av solen mer än när jag piskade och skakade mattor idag. Men då dammade katthåren så solen knappt klarade bryta igenom 😳

  Ska fånga lite strålar imorgon innan helgjobbet drar igång.

  Lycka till med planterandet 🌱🪴🌷☀️

  • Låter rätt härligt, åtminstone till monsterkatthårsdammråttorna! 😅Hoppas du får härliga solstrålar på dig. 🙏

 2. Rosa himmel, rosa molntuss och jag får ett rosa hjärta när jag läser. Omhulda altanen är det bästa vårtecknet! Det är inte riktigt dags än för mig, eller jaa, det vore väldigt optimistiskt, hehe, men snaaaart ska jag göra fint och få njuta på och av balkongen!

  • Dunjacka, liggunderlag, varm choklad och varm mössa anbefalles… Hoppas du snart får njuta i fulla drag! (Tyckte det såg ut som du låg i något slags uterum/balkong i din blogg.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *