19 feb

Nya familjemedlemmar.

För ett tag sedan hörde våra vänner av sig för att höra om inte vi ville ta över deras myskankor. De har satsat stort på värphöns under vintern och då det är lite krångligare än vanligt pga fågelinfluensa-restriktioner (japp, det finns andra sjukdomar också) blev det övermäktigt att sköta också ankornas behov. Det tog emot lite, vi har inte haft höns pga att friheten inskränks och man måste se till att alltid ha någon som sköter dem. Nu tänkte dock jag att eftersom trädgårdslandet ändå kräver full uppmärksamhet under årets varmare månader så är det bra att låta dem flytta in nu. När de är etablerade och känner sig hemma här tänker jag att det blir lättare för ex grannar att hjälpa till om vi båda är bortresta några dagar. I värsta fall får de hitta nytt hem hos andra som är trötta på sina mördarsniglar (myskankor har tydligen en lite fransk smak).

Våra nya familjemedlemmar har fått namnen Draken (ankhanar kallas drakar), Mama, Majkel, Lusse och Pim. Majkel, Lusse och Pim är ungankor. Tydligen är Mama bra på att ligga på ägg. Vi får väl se om hon vill ge oss några. Min mun stack då jag åt kokta ankägg i Orem, men det går ju bra att använda dem i matlagning. Å andra sidan är kanske ankor inte lika lättvärpande som hönor. Vi får se. Du kommer hur som helst med all sannolikhet att få möta ankisarna här i bloggen framöver.

Edit: När jag sett efter ordentligt blev det vissa namnändringar. Majk heter brorsan och Lucia och Pim heter syrrorna. Det betyder att vi antagligen måste slakta ungdraken (Majk) eller sälja av honom såklart.

4 thoughts on “Nya familjemedlemmar.

    • Tack för peppen! De verkar trivas, så än så länge inga second thoughts. Men oj, vad de bajsar! Hoppas de satsar på I odlingslådorna så får vi ju genast lite bättre jordkvalitet…

  1. Härligt! Jag har insett att jag kanske borde ha köpt hus på landet istället för i stan, men nu är det som det är. Jag kanske kan ha vaktlar i stan?? Jag kommer och hälsar på dem en dag när de bott in sig. Vi have höns, ankor och gäss när jag växte upp. Trevliga djur faktiskt!

    • Jag kan säga att de här myskankorna inte låter någonting. De beter sig väluppfostrat (förutom att de inte har något toalettvett, hehe) och om de då håller undan sniglarna gissar jag att vi kommer att få mycket trevligt tillsammans.

      För övrigt bor du ju väldigt lägligt till. Jag kan längta efter att bo närmare stan och så tror jag många av oss är – det finns både lantlolla och stadsböna där inne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *