30 maj

Liv och död.

Jag sitter hos en gammal människa som inte har så lång tid kvar på jorden. Tänk, så förunderligt livet är. En liten föds, en gammal går vidare. Vad lär vi oss av alla som gått före oss? Ingenting kan man tro när man ser hur världen ser ut… Hur viktigt är det inte att vara snälla mot varandra? Jag skickar en tanke till dig som kanske vill reparera en relation utan att veta hur.

Tänk att inte ha någon som bryr sig särskilt då man ligger på sin dödsbädd. Det måste vara något av det svåraste som kan hända en människa. Måtte jag se om det händer någon i min omgivning. Man kan inte rädda alla, men jag tror att de flesta har en liten stund över till medmänsklighet. Vad kan du göra för någon annan?

2 thoughts on “Liv och död.

  1. Det där tänkte jag på när morfar gick bort, vi var 8 stycken inklusive prästen på hans begravning. Inga vänner eller bekanta, utan barn, barnbarn och barnbarnsbarn med respektive som kände mer en skyldighet att gå än att vi ville ta farväl. Men så var han inte heller en snäll och sympatisk människa tyvärr. Då blir man ensam, och detta visade sig tydligt när han blev gammal och ensam efter att mormor gått bort. Ingen som ville besöka honom. Tragiskt. Jag själv har ju ingen bra relation till min mamma längre. Är otroligt rädd att hon ska vara borta en dag utan att vi fick chans att reparera skadan, men jag har nu lärt mig vid 34 års ålder att jag inte kan ta ansvar för henne längre. Det har jag gjort i nästan 20 år, och så pass mycket att jag glömde bort mitt eget liv någonstans däremellan. Jag hoppas att jag kan bryta mönstret och ta väl hand om relationen till mina nära och kära, och eventuella framtida barn. Fint av dig att ta dig tid och sitta ner vid livets slutskede. Jag tror det betyder väldigt mycket! Du är en stor inspiration Monica! Kram

    • Hu, att relationer måste vara så komplicerade! Jag önskar dig lycka till med dina relationer, att du ska kunna och orka lägga energi där du också får tillbaka. Genom utbyte blir man starkare! Är man medveten om problem tror jag man har kommit långt om man vill bryta ett mönster. Det finns hjälp om man inte klarar det själv! Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *