29 maj

Är du också trött?

Jag vet inte om det är stress, sömnbrist eller lågtryck som gör att jag känner mig lite sådär lagom trött mest hela tiden. Inte järnbristtrött så ögonen faller ihop bara man hamnar i en bilkö, utan krafsiögonentrött. Jag försöker fokusera även om det är inte helt lätt. Visst är det så här det ska vara vid den här tiden på året? I kväll ska sonen gå på niornas avslutningsbal. Voi, voi… Danskvällen för alla Stockholms nior i Stadshuset var visst jättelyckad, så jag hoppas det blir lika bra i kväll. Tur att vi slapp hjälpa till med balklänning, för det är inte det lättaste på jorden.

Jobbet är extra roligt och extra intensivt just nu. Det är ibland frustrerande att känna att mina kunskaper inte riktigt räcker till. Maken tycker att jag ska ”fake it ’til I make it”, så som han alltid har gjort. Jag ska göra så gott jag kan med de kunskaper jag har och under tiden leta tips och idéer på nätet för att utveckla mig. Ja, och samtidigt ska jag släppa det där att jag inte kan helt och hållet, för att grunna för mycket ger bara ont i magen. (Amen.) Han är rätt klok han, maken.

När barnen tar sommarlov om två veckor ska jag ta en riktig sovdag. Låta bli att bädda sängen, läsa, sova och lyssna på musik.  Kanske ska jag be dottern visa mig hur man lägger in film på ajfånen och titta på något romantiskt tjafs. Ja, så får det bli.

4 thoughts on “Är du också trött?

  1. Jag känner igen mig i det du skriver om krafsiögonentrött. Jag har tänkt att det nog är pollen. Men den här tiden på året är ju ganska intensiv, nästan men inte riktigt som innan jul. Jag ser också fram mot barnens sommarlov. Inga tider att passa, ta dagen som den kommer. Jag kommer visserligen att jobba, för mig är det inga större skillnader mellan vardag, helg och semester, allt flyter samman. Men bara det att inte behöva styra upp barnen och deras frukost, kläder, matsäckar och annat på morgonen, DET skall bli så skönt!

    Och så håller jag med din man. Vem har tillräckliga kunskaper, någonsin..? Jag läste någonstans att det är de duktigaste som har prestationsångest. Tål att tänka på.

    Ha en bra dag!

    • Tack snälla för de uppmuntrande orden! Hoppas att din sommar blir riktigt härlig. Lite spännande också, med ett föl på ingång? (Eller har jag missförstått något?) Jag tycker också att det är skönt att slippa det värsta passandet och då har jag ändå rätt stora barn. Sluta curla, kanske? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *