01 jan

Kickstarta 2022 med nya vanor via Habitud.

Hej på dej, 2022! Den glimrande soluppgången gick hand i hand med sovmorgonen jag unnade mig, den vuxne sonen sitter och nynnar i soffan här uppe i allrummet efter att traditionsenligt ha dygnat och huset andas lite trötthet efter julen. Nyårsafton bjuder på alla möjligheter i världen, på nyårsdagen är motivationen till nystart och kontroll som högst. Jag gissar att parkeringen utanför Skärgårdsgymmet är full framåt lunchtid och alla som har satt nyårsmål brukar ju lyckas hålla dem åtminstone till framåt kvällen. Det är en förbättringarnas tid, dessa timmar innan suget tar över, motivationen tryter och viljan att förändras inte längre finns kvar.

Jag har tipsat om Habitud förut. Även om jag inte längre ger några nyårslöften gillar jag att haka på känslan av att vilja göra något mer och något bättre. Jag har därför skrivit upp mig på gratiskursen ”Kickstarta 2022 med nya vanor”. Kursen är gratis, du får ett mejl varje dag i januari med uppdrag som tar lagom lite tid för att det ska kännas genomförbart. Året börjar med följande uppgift:

Skriv ner vad fyra viktiga personer säger om dig på din 100-årsdag. Kan du hitta gemensamma teman i vad de säger? Det du vill att de ska säga om dig, det skvallrar om vem du vill vara. Det berättar något om vad som är viktigt för dig. Kanske vill du att talarna säger att du är omtänksam, närvarande och inspirerande. Då kan de tre orden fungera som vägledande värderingar för att välja ett meningsfullt nyårslöfte.

Jag tycker att det känns just meningsfullt att genomföra dessa uppgifter i en anteckningsbok. Kanske blir det här en ny tradition för januari, precis som Trettio Tacksamma Dagar är det för november? Vi får se. Hoppas att ditt 2022 har börjat bra och att du är på en bra plats i livet.

4 thoughts on “Kickstarta 2022 med nya vanor via Habitud.

 1. habitud lät lite för avancerat för mig men en bra tanke.

  Jag lämnar aldrig nyårslöften men i år ska jag som jag skriver shoppa MINDRE.
  Villhöver måste verkligen var BEHÖVER annars inte följa med hem utan ist motsvarande summa in på sparkontot….

  God Fortsättning på det nya året och hoppas det fylls på med många fina livsstunder och bloggar 💜

  • Det är ju bra att ha som mål att verkligen flytta på pengarna som man NÄSTAN köper något för. Vad spännande det måste vara för dig att följa hur sparkontot växer! Undrar just om du kommer att bli mer eller mindre generös med dina pengar med detta projekt? Alltså, hur långt måste processen gå för att du verkligen ska flytta pengarna till sparkontot? Ser fram emot att få höra mer om detta projekt. Och tack detsamma!

 2. Wow, vilken smart uppgift, det går ju väldigt mycket in i livsvärderingar! Om jag var 100 år nu skulle folks tal om mig vara typ ambitiös, artig, städad… och det vill jag förändra till att vara trevlig, genuin och enkel. Rolig kanske, kreativ!

  • Jag tyckte verkligen om uppgiften och tog den på stort allvar, hehe. Jag insåg att jag är liiiite för gammal för att få ut fullt lika mycket av den som om jag hade varit trettio, men det är okej. Jag kom fortfarande fram till bra målsättningar! Och tänk vad härligt det är att vi kan fortsätta förändras hela livet. Det känns hoppfullt tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.