18 okt

”Enough. Enough now”.

Livet består av många stunder av att nöja sig med, något som ligger långt bort från det varma förnöjsamhet eller att faktiskt vara nöjd. Man nöjer sig med grejer som funkar okej, man nöjer sig med halvtaskiga relationer, man nöjer sig med tråkiga jobb, man nöjer sig med oinspirerande boenden, man nöjer sig. Ja, man nöjer sig med rätt mycket. Man kan också nöja sig trots avsaknaden av något. En sviktande hälsa. En riktigt nära vän. Tillgång till viktig information. Praktiska verktyg. Man nöjer sig.

Vi har varit riktigt nöjda med våffeljärnet som inhandlades till en våffelfest i mars 2001. Detta våffeljärn har presenterat många goda våfflor genom åren. Den senaste tiden har det dock visat tecken på att inte må så bra. Det blev trist för några månader sedan då vi hade min goda vän och hennes son på besök och de första våfflorna fastnade i järnet. Det ordnade sig, vi blev mätta på våfflor den gången också. Sedan dess har järnet fått jobba ett par gånger till. Det är den glutenfria smeten som hanterats sämst, men även ”vanlig” smet har fastnat. Igår bestämde jag att nu vill jag inte nöja mig längre. Våffeljärnet har fyllt 20 år, det är okej att låta det fara till Bubbetorp och byta ut det mot en nyare modell. Det får med sig en sista våffla som tack för alla goda stunder det bjudit på. Vad nöjer du dig med? Eller finns det något du inte längre nöjer dig med?

Enough. Enough now.

2 thoughts on “”Enough. Enough now”.

  1. Vilket bra inlägg, mångbottnat trots att det tycks handla om ett våffeljärn. Jag har nöjt mig med så himla mycket på senaste tiden. Både små riktiga saker som mina vindrutetorkare och kläder som blivit för små, men vad värre är även vid saker som faktiskt spelar roll. Jag har nöjt mig med att inte klara av så otroligt mycket i livet. Men jag har också nått känslan av ENOUGH NOW inom flera nya områden. Äntligen.

    svar: Tycker du, wow! Tack! Ursprungligen hade jag tänkt pausa bloggen och inte skriva om det, men jag ändrade mig för jag vill ju verkligen bli frisk och fri, en gång för alla. Då är det lika bra att få ner det. Idag påbörjade jag tredje modulen. Jag ser fram emot att det här ska funka!

    • Ja, det genomsyrar verkligen dina texter i bloggen! Du nöjer dig verkligen inte längre, utan har sett till att vara på väg mot en stor uppdatering. Vilken livsomvälvande upplevelse! Som sagt, stort lycka till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *