18 maj

Realism.

Trendens-Frida funderade härom dagen lite runt vad folk egentligen vill ha – ytlighet eller realism. (Detta efter den debatt som pågår i ”bloggosfären”.) Nu är det här knappast en inredningsblogg. Jag är inte helt ointresserad av det som omger mig, men inte heller speciellt intresserad av inredning i sig självt. Jag älskar vackra färger och former, jag kan bli förälskad i ett välkomponerat stilleben och jag mår dåligt om det är riktigt fult (som att det inte finns någon tanke alls bakom möblemanget) och ostädat hemma hos oss eller någon annan. Jag lägger upp ett och annat nerslag från vårt hem här i bloggen och jag tycker inte att ni behöver se det som jag inte ens själv vill se… Idag bjuder jag dock på lite ”realism”. Precis som Frida skrev i sitt inlägg ger alla Hipstamaticfilter något annat till varje foto. Är det verkligheten som visas här?

Frisyrrealism.

Diskbänksrealism.

Trädgårdsrealism.

Grannskapsrealism.

Hur har du det? Hur ser din verklighet? Mår vi bra av att få se det där som är ouppnåbart? Är det hälsosamt att få drömma? Försvinner dammråttorna av sig själva om man bara har rätt köksinredning och rätt porslin? Varför anses ett hav maskrosblommor vara fel trots att jag tycker att det är så vackert, medan sådana där taniga spretträd som syns överallt just nu ska vara helt rätt? Är det viktigast att ha en tjusig eller en skön läsfåtölj? Vilket går först om du måste välja? Kan man bjuda hem gäster även om man inte gjort ett dyft åt sin trappa som började renoveras för flera år sedan utan att skämmas ihjäl? Får man ha porslinsfigurer överallt utan att anses vara en mindre värd människa? Tja, frågorna kan fortsätta i all oändlighet. Nu ska jag ta vår trasiga dammsugare och dansa med dammråttorna här hemma.

8 thoughts on “Realism.

  1. Jag älskar at drömma! Jag drömmer om min lilla kattsing och även om jag aldrig nånsin får en katt så har jag mått bra av att drömma och gosa med den och låtsas att den är min. 🙂 Om vi slutar drömma om saker kan vi lika väl ge upp. Jag tycker man ska drömma om sånt som kanske aldrig kommer att hända också. Verkligheten är inte alltid så kul.

  2. Det är det härliga med att bli äldre tycker jag, att man omprioriterar. Mer realism än ytlighet. För mig går funktion och bekvämlighet före snygghet idag. Visst vill jag omge mig med saker som jag tycker om, tycker är vackra, men jag blir inte lyckligare av att ha det senaste, att vara trendig och inne. Sen måste man ju alltid få drömma också 🙂 Jag drömmer om mycket, och ibland blir drömmarna till verklighet! En har slagit in i vår, jag har gått och blivit kär 🙂 Då blir mycket ganska så oviktigt känner jag 🙂 Kram

    • … och allt annat får finna sig i att bli åsidosatt då man blivit kär. Grattiskramar till dig! Njut. 😀 Och fortsätt för all del att drömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *