02 okt

Orden och allt som inte sades.

”Hej, känner du igen mig?”
”Ja, nu gör jag det. Kul att se dig, det var inte igår!”
”Och allt är bra?”
”Ja, jodå, det kan man väl säga.”

Allt det outtalade som ligger i orden du säger väcker frågor. Jag frågar, du svarar. Och plötsligt står vi i varuhuset och har ett innerligt samtal om livet. Tio år i samma vagga förpliktigar, ofrivillig gemenskap betyder något. Jag tar in, omvärderar och ser någon annan än då jag var tonåring. Mitt hjärta fylls av önskan om välgång och styrka och jag vill kunna lova att allt blir bra. Det blir väl alltid bra till slut? Vi firar framgångar och lyfter guldkorn. Vi hejar och fortsätter dagen, jag själv har fått sällskap av något nytt. Sorg? Ja, sorg. Men också hopp. Jag betalar i kassan, pratar käckt med expediten och skrattar lite, sätter mig i bilen och drabbas av kraften i berättelsen jag just hört. Tårarna rinner sakta nerför kinderna och jag får vänta en stund innan jag kan fortsätta dagen.

Vi kan inte kämpa varandras strider, men vi kan åtminstone försöka förstå varandra. Jag fortsätter hävda att det är vår bästa chans till en bättre värld.

2 thoughts on “Orden och allt som inte sades.

  1. Du är klok som en få, och medkännande, och massa mer. Vänlighet, medkänsla och ett positivt sinnelag kommer man långt med, men ibland drabbas man av andras livsöden och bär dem med sig iaf ett tag. Jag vet att jag tyngt dig emellanåt och jag är ledsen för det. Samtidigt har du varit, och är, så viktig för mig. Jag hoppas att jag även bidragit lite på ett positivt sätt. Var rädd om dig. Kram!

    • Vilka fantastiskt värmande ord! Jag hoppas verkligen inte du känner att du tyngt mig! Jag är så otroligt glad över att vi fick kontakt igen och för allt det inneburit i framförallt mitt och Saras liv. Vi har kunnat stötta varandra i det ofantligt svåra att förlora våra föräldrar så tätt och det är ingen upplevelse man kastar bort. Den här stunden var otroligt stark då det som jag fick veta kom så nära. Jag har lärt mig att distansera mig från andras problem då jag jobbar med dem, men det här var något helt annat. Och så oväntat! <3 Tack för att du är en sådan toppenvän. Kram! 💛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *