11 maj

Sturkö här hemma!

I morse kom mina fyra brorssöner och deras farmor (alltså min mamma) indrullande runt åttasnåret. Pojkarnas föräldrar är på begravning. Liv i luckan! De är så fina. Sjuåringen har skrivit ”mer intellektuell stimulans” på en lapp som han tagit med till skolan, men det verkar inte direkt som någon har tagit sig an hans enorma intellekt än. En vacker dag kanske det finns både tid och lust! 😀 De där fyra pojkarna är jättebra på att leka, så där som många barn inte riktigt kan nu för tiden. De uppfinner och fantasin flödar. Det är bra det! Smarta är de också. Och väldigt söta.

Mamma hade plockat med sig en massa blommor, så nu har jag en bit Sturkö här hemma trots att det är en månad kvar tills det är dags att åka till sommarvisten.

Gullvivor i Ylva Skarp-mugg. Vackert så man ryser lite. Och så luktar det så gott!

Vackra vårlökar.

Det finns ett tulpanfält nere vid havet på Sturkö. Där finns inga (söta men) elaka rådjur som äter upp dem. Förstår du varför tulpaner är mina favoriter?

Underbart är kort, men så länge det varar får man njuta desto mer.

Plommonträdet utanför vårt sovrumsfönster står nu i full blom. Jag njuter, särskilt en morgon som den vi hade då solen också behagade visa sig. Den här blomningen kompenserar nästan det faktum att jag inte har någon magnolia i min trädgård och antagligen aldrig kommer att ha någon. Inte i den här trädgården i alla fall.

7 thoughts on “Sturkö här hemma!

  1. Låter som härliga barn!

    …och vilka UNDERBARA blommor! De gör mig alldeles glad. 😀

    Tack också för dina söta kommentarer i min blogg. De gör mig, om möjligt, ÄNNU gladare. Kram!

    • Härligt att du också blir glad! Då jag kom hem för en stund sedan var tulpanerna om möjligt ÄNNU finare. Små stunder av lycka… Det är så man bäst njuter av livet. Kram!

    • Ja, det tycker jag! Annika tyckte att jag skulle vara tacksam över att Tobias är så allergisk… 😉 Kram.

  2. Vad mysigt att tillbringa dagen tillsammans med brorsönerna och mamma. Guldtid! 🙂

    Och vad gulligt av din mamma att ta med sig en bit av Sturkö. Det är kärlek det! 🙂

    Det är verkligen en härlig tid just nu och det är fascinerande vilken kraft det är i naturen. Trots att regnet har vräkt ner här hos oss de senaste dagarna har alla fruktträd slagit ut i full blom. Vårt eget lilla blommande Körsbärsdalen och inte ens regnet kan förminska dess skönhet.

    Njut av dina fina blommor vännen och ha en riktigt fin helg!

    Kram Lotta

    • Det har ömsom varit sommarvärme, ömsom regnat småspik här hos oss. Jag har valt att se solen och känna värmen… Kram!

  3. Jag har ju väntat hela dagen på ett inlägg om dagens lärdomar?! Hm, hoppas det kommer snart. Tack för biosällskap, tror jag drömde om ”Zackan” inatt! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *