30 apr

Att fira Valborg.

30 april 1969 hamnade min och mina syskons historia på papper och blev lagligt bärande. Det är klart att våra föräldrar redan hade träffats, men för mig är detta ändå en viktig dag. Grattis älskade föräldrar, omgivna av liljekonvaljfält, maffiga valborgsbrasor och mångstämmiga körsånger där i himlen.

Sång på gården med barn- och ungdomskörer är min bästa uppladdning för den här dagen. Ljuvligt. Vill du själv ladda rekommenderar jag denna sångstund.

De senaste åren har vi traditionsenligt först åkt upp till Klackamåla och sedan samlats på brorsans vitsippsö för att elda lite och grilla på Valborg. I år blir det inte så för mig, men Valborg blir det ju ändå. Igår Zoom-övade vi Valborgssånger med kören och lovade att ”nästa år”, då kommer vi igen.

Så här kan man också fira Valborg. Ha en fin dag, hördu!

4 thoughts on “Att fira Valborg.

  1. Valborg har ju varit en tradition även för oss i min familj.
    Men pga flytt från barndomshemmet har den uteblivet och pga detta skit virus så har vi inte hunnit skapa nån nu tradition på dessa två år.
    I år blev det en kvällspromenad på en golfbana ist med en sallad hemma hos Magnus efteråt.

    • Det lät inte helt illa det heller. ❤️ Hoppas ni hittar en ny tradition vad det lider. Valborgsgolf?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *