25 aug

Fånga stunder av lycka.

Ibland känns livet orättvist. Jag gissar att bästa sättet att hantera det är att acceptera att livet faktiskt är orättvist. Vi får alla olika utmaningar. Vissa får det tuffare än andra, men faktum kvarstår. Vi lever var och en vårt eget liv, ingen annans. När vi råkar ut för vad-det-nu-är finns det några olika förhållningssätt.

1. a) Gilla läget, ge upp och deppa ihop

1. b) Gilla läget, ta tag i saker och ting och försöka göra det bästa av situationen

2. a) Inte acceptera läget. Bli arg och i värsta fall bitter.

2. b) Inte acceptera läget. Låtsas som ingenting och köra på så länge det går innan saker och ting brakar ihop.

En psykolog skulle nog säga att det finns många fler sätt att hantera sin livssituation, men det är de här sätten jag tror är vanligast. Jag har insett att olika människor reagerar väldigt olika på samma typ av utmaningar. Det är därför omöjligt att döma andra människors reaktion på utmaningar. När man vet hela historien visar det sig många gånger förklara ett och annat.

Vet inte varför jag skrev om det här idag, men tankarna har snurrat lite runt ämnet den senaste tiden och jag antar att jag bara tog tillfället i akt att använda bloggen som ventil. Tack för att ni läste! Kommentera gärna.

För övrigt har vi sensommar och tidig höst på samma gång här i Stockholms södra förorter. Jag älskar skiftet som sker nu. Varje dag bjuder på nya, underbara naturupplevelser också mitt i vårt villaområde. Det gäller bara att se förbi asfalten och lyktstolparna…

3 thoughts on “Fånga stunder av lycka.

 1. Det gäller att se möjligheter i varje svårighet. Att se även positiva saker i en svår stund. Det är bitvis ganska svårt, men det gäller att öva. Sedan gäller det att leva sitt liv här och nu… inte önska det som andra har utan att vara glad över det man har. I bland bryter man ihop och det måste man, men sedan är det bara att resa sig och jobba vidare.

  Ursäkta mitt svammel, men dina kloka ord fick mig till det! 😉
  KRAM

 2. Jag skulle deppa ihop. Forst. Sen, nar man varit pa botten, satta igang och ta itu med mitt liv. Men, det ar antagligen lattare sagt an gjort…

 3. Du har rätt i vi alla är olika och reagerar olika på de situationer och svårigheter vi ställs inför. Ofta har jag upplevt att vi reagerar lite beroende på hur vi är som människor. Hur vi ser på livet i övrigt och hur vi tar oss an både det enkla och svåra i livet. Det finns inga enkla svar men visst har livssyn en viss betydelse. Men sedan tror jag också att vi alla kan reagera olika beroede på var i livet vi befinner oss. Omges vi av människor som tror på oss, peppar och en positiv livssituation är det kanske lättare att tackla svårigheter än då man är olycklig, ensam och utan hopp.

  Jag har ett kinesiskt ordspråk hängande på köksväggen som en liten påminnelse:

  ”Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.”

  Tack snälla för dina ord! Värme! 🙂 Och tack för tankar och tips kring egen domän. Jag tar till mig allt och funderar vidare. 🙂

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.