28 feb

Söndagsstunder.

Våren är sannerligen på väg! Morgonljus från verandans röda fönster glittrar i kylskåpet och jag känner livet i mig.

Solen i verandan, ljuset här… Älskar det och ska nu i mars städa upp och börja förbereda förändringen från extrakyl till sommarhalvårsrum. Dalahästarna tar nu upp en hel fönsterrad och jag tror jag är färdig med den här samlingen! Jag har inget Dalarna i blodet, men jag älskar dalahästar. Jag saknar fortfarande den rödorange häst jag fick då jag var med mamma i Dalarna som 10-11-åring. Den har försvunnit längs vägen. Kanske har jag städat ut den då den inte var ”min stil”, kanske ligger den faktiskt i en låda på vinden, kanske har den hamnat på en soptipp någonstans. Den blå hästen i mitten hade maken med sig in i boet, de andra har jag samlat på mig sedan vi flyttade hit. Kanske eventuellt kommer jag att vilja fylla på med en trecentimetare om jag hittar en. Vi får se!

Alltså, dagens ispromenad måste väl ändå vara den sista för säsongen? (Oroa dig inte, han går precis i strandlinjen vid campingen och hade han trampat igenom hade han stått på botten två decimeter nedanför.

2 thoughts on “Söndagsstunder.

 1. Vilken fin dalahästsamling 💚
  Jag har inte haft nån förkärlek för dessa höstar förut men i vinter köpte jag en kopia bara helt grön på Dollar Store och sen har jag tänkt men man skulle samla på sånna riktiga.
  Så kanske jag skulle ta tag i det?

  Vårsolen och ljuset är verkligen upppiggande och doften av vår.
  Slutade tidigare ikväll och det var -1 men luktade ändå vår.

  • Jag vet inte ens varför jag gillar dessa hästar så mycket! Har aldrig varit någon hästtjej, men jag var avis på alla som var duktiga på träslöjden. Mina grejer blev klumpiga och inte alls sådär vackra som jag såg framför mig. Jag tror jag var för otålig. Mer jobb med rasp och fil och definitivt mycket mer jobb med olika slippapper hade varit på sin plats. Det finaste jag någonsin gjorde var en emaljerad metallskål. Den gillade jag verkligen, men den har också försvunnit på vägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *