26 apr

Blablablabla.

Det är vår nu. Se här själv. Idag sopade maskinen upp åtminstone gruset på gatan ner till huvudgatan (men utanför oss ligger allt grus kvar).

I går sken solen, men det har regnat mer än vad jag har gått med på de senaste dagarna. Vitsippor, det är fint det i alla fall.

Och blåsippan ute i backarna står, och när den niger och säger att det är vår, då är det så. Bara så du vet, Kung Bore. Ta ditt pick och pack och dra till Nordpolen är du snäll, för jag vill inte ha dig här längre. Burr!

5 thoughts on “Blablablabla.

  1. Ach Du, ich schick Dir ein paar Kirschblüten, Flieder und frischen Spargel, neue Kartoffeln und Erdbeeren aus der Region. K hat neue Sandalen und genießt es. Zum Wochenende sollen es bis zu 27 Grad werden, was dann aber doch ein bisschen warm ist. Sonst haben wir einfach herrlichstes Spätapril- oder eher schon Maiwetter. Ganz liebe Grüße!

    • Och precis som jag hade skrivit det fick vi faktiskt lite sol och värme här också! Färsk sparris… Kan jag tipsa om ett supergott recept vi fick smaka hos kompisar i fredags? Koka färsk sparris lätt i saltat vatten. Snurra in varje sparris i en skiva bresaola och lägg på en bädd av rucola. Ringla över balsamicosås. Hur gott som helst! Kram.

      • Danke für den Tipp. Grüner oder weißer Spargel? Bei uns hier ist der weiße gemeint. Da gehört ins Wasser immer noch ein Schuss Zitronensaft und eine Prise Zucker. Beim Spargel bin ich ganz konservativ: Geschmolzene Butter, gekochter Schinken (Schwarzwälder, Katenschinken o.ä.) und frische Kartoffeln … Alles andere ist ok, aber nichts so gut wie das. Mmmhhhh … Frag mal Far ( ;

  2. Jag såg också vitsippor igår när vi var ute, och tusenskönor, tulpaner och maskrosor också. Vilken blandning…

    • Så härligt! Mångfald är trevligt då det gäller blommor. Tusenskönor, det är finfint det. Gissar att er vår kommit lite längre än vår…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *