23 apr

En måndag i april.

De säger att vi har ”ryssvärme” att vänta till helgen. Jag har frusit och huttrat så länge nu att jag alldeles svulten lapade i mig solvärmen idag så fort som jag bara kunde! Jag fick till och med för mig att ta hand om den länge eftersatta ”rabatten” i vår naturträdgård. När man nu har mossa istället för gräsmatta, flera stora ekar som grannar och urberg under tomten ändrar sig förutsättningarna för förortsträdgården något. Inte många meter från oss ser det ut så här:

Jag älskar att bo så nära skogen. Jag är uppvuxen i ett skogsbryn. Mina föräldrar har haft lite svårt att enas – Fars skog mot Mammas hav. Själv känner jag att jag behöver båda två!

Känns det inte lite sorgligt att se detta kojvrak? Det syns att det här en gång var ett omtyckt ställe för något eller några barn. Idag fladdrar presenningen söndrig och uppsliten och en bit därifrån…

… ligger resterna av byggmaterialet.

När man träffar sina vuxna f d elever känns det verkligen att tiden går snabbare än man kanske tror. C har blivit en väldigt duktig frisör och idag fixade hon en snygg page på mellandottern som har drömt om denna frisyr ett bra tag. Idag vågade hon äntligen göra slag i saken!

Det var mycket hår som klipptes bort! Här ligger några av längderna.

Glad, nyklippt dotter!

Ps: Idag fick jag besked om att B12-nivån nu åter är som den ska och att jag ska äta tillskott i ett år framåt.

9 thoughts on “En måndag i april.

 1. Jag är leds, leds på kyla och gråväder nu, blir snart tjurig! Det tar ett tag innan jag kan återkomma om datumet, är beroende på eventuellt besök till familjen. Återkommer!

  • Jag vet! Jag känner som du… Ingen fara på taket med datumet än så länge. Ta den tid du behöver! I värsta fall får vi skjuta på det lite.

 2. Vad fin dottern blev! Jättetjusigt! Det är härligt när man blir så där härligt nöjd med en frisyr som man har funderat på ett tag. 🙂

  Skönt att höra att din B12-nivå är tilbaka där den ska vara! 🙂

  Jag kan intelåta bli att le åt det där med mossa i gräsmattan. Vi hör hur familj och vänner ligger och sliter för att få bort mossan i sin gräsmatta och själva har vi en gräsmatta som till 70-80% består av mossa (närheten tll skogen precis som för er). Maken brukar säga att det är mycket bättre med en mossmatta eftersom den är mycket mjukare att gå på. Ja, det är det vi intalar oss iallafall. 😉

  Kram på dig Monnah och ha en fin vecka

  • Tack, tack! Ja, det där med mossan… Vi hade en trädgårdsarbetare som hjälpte oss få bort ett par gamla stubbar ur mossan och han sa att det vore slöseri med pengar att göra något åt vår tomt. Jo, man skulle kunna lägga ner massor av pengar, men frågan är då till vilken nytta. Vi njuter därför av att gå på vår mjuka och ”asiatiskt inspirerade” matta. 😉 Kram!

 3. Ja bort med kylan och in med värmen!! Minns du att jag för ett par månader sen önskade sol, värme och kärlek i vår efter den jobbiga vintern? Det finns en chans att alla TRE önskningar faktiskt slår in 😉
  Vad fin dottern blev. Och vad bra att värdena är rätt!
  Vad gäller skog och hav.. Jag är ju uppvuxen på en ö i skärgården, så för mig är det viktigt att ha havet inom räckhåll. Men jag gillar skogen också!

  Stor kram

  • Yihaa! Ja, men du vet att det inte finns någon som blir gladare än jag om de slår in. Du kanske, förstås… 🙂 Lycka till då! Med allt. Och så håller vi tummarna för att solen strålar över oss alla. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.