06 dec

Andra advent 2020.

Efter en dag i huvudvärkens tecken orkade jag ta mig samman lagom framåt kvällskvisten. Dottern ville ha lite hjälp med knäcken, så jag stod för kulprov och assistans vid själva upphällandet. Slut är tiderna med dubbla teskedar, välta knäckformar och brända fingrar! Knäcktratten är faktiskt en av de där ”onödiga köksprylarna” som sanningen att säga inte behöver jobba hårt resten av året. När det väl är dags för julgodis är hen dock oumbärlig.

S hade hittat ett recept i julgodisboken vi oftast hämtar recept från runt den här tiden. Det blir lite ”såhäraochsådära” när man är så dålig på att dokumentera vilka recept som funkar och inte som jag. Å andra sidan lämnar alltid de riktigt bra recepten märken i godissjälen. Hur ska man kunna glömma att det är Leilas Rocky Road som är bäst till exempel? Det går ju inte!

Det var så mysigt att sitta här i köket medan dottern skramlade runt. Samtidigt påmindes jag om familjen som precis förlorat sin man och far. Vilken tragisk förlust! Mitt hjärta blöder.

2 thoughts on “Andra advent 2020.

 1. Åh vad mysigt med att baka julgodis med dottern 💕
  Så nöjd hon ser ut oxå.

  Jag kan inte laga godis nu för då
  Äter vi upp det innan nästa dag…
  Men längtar efter knäckkok.
  Brukar lägga olika smaker i botten av formarna och sedan hälla ”Plain” knäck över. Ibland även lägga något ovanpå som visar vad som finns i botten.

  Julfilm om du inte såg mitt tips på din kommentar så var Holidate bra. Inte så konstgjord eller ”studiofierad” 🤶🏼❤️🎅🏼
  Mycket humor oxå.
  Men självklart förutsägbar som dem alla.
  Inte jämförbar med de klassikerna du skrev.

  Sköt om dig o h vårda huvudet.
  Sjölv kämpar jag med humörsvängningar och energibrist.

  💚

  • Vilken bra idé med de olika smakerna! Det har jag inte testat. Vi hade tänkt krossa polkagrisar och stoppa i knäcken, men det glömde vi bort. Därför blev det bara med hackade mandlar. Det är ju också så gott!

   Lycka till med dina hälsoutmaningar! Det svänger åt rätt håll till slut hoppas jag. Tack för tips och inlägg! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *