26 okt

Vintertid och vinterkänsla.

Jaha. Så har vi klarat av den där tiden på året då det plötsligt blir helt uppenbart att vintern närmar sig. Jag vet att vi bara ställde tillbaka klockan en timme, men hjälp, vad trött jag var igår kväll! Samma sak varje år… Jag hittar ingenstans om huruvida vi ska slopa tidsomställningen eller ej. Det har dock varit uppe till diskussion. EU tror jag har tagit beslut om att låta alla medlemsländer bestämma själva. Oh, vad schangtilt!

Vi hade besök av ett par som vill ha maken som vigselförrättare. De ville testa den lokala pizzan (alltså vår egen vedugnseldade pizza) och den manlige parten ville också ta sig ett dopp i den inbjudande böljan grå. Nu är vi alla olika och jag har förstått att året runt-bad tillför mycket positivt till hälsan. Jag nöjer mig med tipset om att duscha fötterna iskallt på kvällen och sedan torka väl och massera dem med passande olja. Efter den behandlingen får man varma, goa fötter och somnar som en prins(essa).

Vintertid innebär långa, mörka kvällar och strumpstickning. Jag har tydligen saknat stickandet mer än vad jag har förstått och föll snabbt in i den terapeutiska rytmen. Egentligen hade jag bestämt mig för att sticka något med större stickor eftersom det går så lååångsamt med storlek 2,5. Nu var det sådana här garner och stickor jag hade, så det fick bli en ”favorit i repris”. Jag är ruskigt förtjust i de här randiga garnerna till just sockor. Stickningen blir lite spännande fast man slipper det meckiga mönsterräknandet. Har du också känt vintern knacka på?

2 thoughts on “Vintertid och vinterkänsla.

  1. Jag skulle ALDRIG ens tänka tanken att bada så här års! Hu och Brrr!
    Sockorna ser fantastiska ut. Jag har tänkt att jag kanske ska ge mig på att sticka sockar just, eftersom det är ett lagom stort projekt tänker jag. Men än så länge är det endast en tanke.
    Annars försöker jag äta D-vitamin tillskott för att motverka mörkerdeppigheten så gott det går, och idag blev det en liten springrunda på lunchen 🙂 Man får ta tillvara dagsljuset så gott det går :-)Längtar till trädgårdsbelysningarna börjar komma upp och liva upp tillvaron, och sedan är det nedräkning till vår, sol och värme igen! Kram!

    • Du och jag båda… Fast jag tycker faktiskt att det har varit rätt härligt då jag doppat mig i havsvatten i bastusammanhang. Tack för påminnelsen om D-vitamin! Burken står i skåpet och behöver komma ner på köksbänken nu.

      Ja, tänk när alla börjar få upp utebelysningarna! Särskilt här i söder där vi inte har någon snö som lyser upp någonstans. Ert hus fick en riktig ansiktslyftning med belysningen förra året! (Eller var det förra året igen den kom upp?!) Så fint. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *