16 okt

Stockholm, Stockholm, stad i världen…

Ibland saknar jag Stockholm. Inte stressen i kollektivtrafiken, inte de tomma blickarna, inte allt det svarta och inte känslan av ensamhet i myllret. Jag saknar själva stan, arkitekturen, konserter och ”kulturlivet”. Med tanke på vad coronaviruset ställt till med är det därmed mycket som jag kan lägga åt sidan. Det finns helt enkelt inte att tillgå ens om man bor i Stockholm.

Någon gång släpper väl de där restriktionerna och jag får gå på Kulla-Gulla, luciatåg och annat som fyller min själ med ljus.

Hur som helst njöt jag av en stan-dag med de här pinglorna i måndags. Nagelfix, shopping, lunch i Hötorgshallen och årets första julinspiration. Japp. Till och med jag tycker att halva oktober är lite tidigt för jul, men det har blivit lika ”illa” här som i USA. Jultorget på Åhléns City är i alla fall trevligt att besöka om du har vägarna förbi.

De här två visar hur deras relation ser ut i verkligheten. Storasyster och lillasyster. Ska det alltid vara så här? Hehe.

Äldsta dottern hade blivit tipsad om Tokyo Diners goda sushi, så vi gick dit. Så fina uppläggningar och riktigt gott var det också. Jag uppskattade att bitarna var lite mindre. Jag gillar att äta maki, men ofta får man liksom stuva in bitarna i munnen på ett mindre graciöst sätt eftersom de är lite för stora. Dessa var dock perfekta!

Mat ska avnjutas, avsmakas, intas. Jag kan tycka att dagens alla matbilder blir lite för mycket, men dessa visar jag för att tipsa dig som befinner dig i Stockholm ibland och gillar sushi. Hoppas att du tar till detta så att du, om du är sugen och befinner dig nära Hötorgshallen en dag, kan plocka fram informationen ur minnet.

2 thoughts on “Stockholm, Stockholm, stad i världen…

 1. Åh vad trevligt ni hade oCh SUSHI ?

  Jag sa precis häromdagen när jag köpte sushi som lunch från ICA MAXI.
  -VARFÖR är alltid sushin bitarna så stora de får ju inte plats i munnen. Kan ju knappt gapa så man får in dem.
  Svaret från kollegorna DELA dem!

  Ja jo jag gjorde det för jag hade inga pinnar med mig. Utan satt (hemska handling) med kniv oCh gaffel.
  -Men man ska INTE dela dem sa jag.

  Jag skulle hellre ha mindre bitar och flera bitar i portionen.

  Vi garvet jätte bra sushi ställe hemma här. Snygga uppläggningar och goda både för avhämtning och äta där ( men jag har aldrig ätit där). -> Daisukki

  Ska minnas ditt tips.

  Våran syster-50-års-resa Går till Västerås och Steam Hotell ?

  • Vad härligt med Steam Hotel! Dit vill jag också. 50-årsfirandet fortsätter i november med tre av mina kusiner. Då åker vi till Teleborgs slott i Växjö, men vi pratade också om Steam Hotel. Vi ska även rida på islandshästar, hujedamej! Hihi. Hoppas att ni får det riktigt trevligt, du och systrarna! ?

   Du har helt rätt om det där med att dela sushi med kniv och gaffel – nej, aldrig i livet! Lagom stora bitar är guld värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *