15 aug

Att lyfta blicken.

Igår tog jag, maken och yngsta dottern en tur till ”lilla hamnen” (en dag ska jag lära mig vad det heter där). Det är tillräckligt mörkt där ute för att himmelen ska komma till sin rätt. Jupiter, Saturnus och Mars var alla praktfulla och själva Vintergatan, som vi ju är en del av, var imponerande som vanligt. Vi lade oss på bryggan för att njuta av ett mäktigt skådespel. Stjärnfallen i himlafenomenet Perseiderna var som mest intensiva för några dagar sedan, men vi såg flera stycken igår också. Det var ett helt gäng satelliter ute och jobbade, men vi såg bara ett enda flygplan.

Jag är otroligt fascinerad av universum och dess oändlighet. Det är så spännande att försöka lära sig mer, gräva djupare, känna efter…

Campingen börjar tömmas på folk, men den här vagnen såg väldigt inbjudande ut i mörkret. Just där och då kunde jag tänka mig en husvagnssemester, men idag hade känslan gått över. Jag är så tacksam över Bredavik. ❤️

4 thoughts on “Att lyfta blicken.

 1. Jag har också kollat mycket på stjärnhimlen dessa dagar och det är så häftigt att se alla stjärnfall! Magiskt
  Kan tipsa om filmen Aloha (finns tex på Netflix) som både handlar lite om rymden men som främst är väldigt fin! Kram

  • Vilket bra tips, Joanna! Tusen tack! Eftersom det knappt går att röra sig pga värmen lockar filmkväll, men först ska det jobbas…

 2. Såååå vackert ?⭐️?⭐️?
  Och ganska lite mygg upplever jag så man kan njuta lite mer av stjärnor och solnedgång och uppgångar.

  En liten husvagn är en dröm jag har…
  En liten och smidig dans- och utflyktsvagn ?

  • Ja, vi brukar ha rätt lite mygg eftersom det alltid blåser, men det har faktiskt varit rätt illa de senaste veckorna. Vid midnatt då vi var ute låg dock myggorna och sov eller något, för mig veterligen blev jag inte stucken någonstans.

   En dansvagn låter ju alldeles toppen! Jag har en bekant som har fixat till en husvagn så fint så den känns precis som ett litet modernt hus istället för det där typiskt husvagniga (om du vet vad jag menar). De har precis varit på tur till Norge och visat förunderligt vackra bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *