03 aug

Idag firar jag 24 år som mamma!

Stort grattis till vår härlige, förstfödde och spännande son som idag fyller 24 år! Jag kan knappt tro att det är så länge sedan vi var på väg till Södersjukhuset och fick hjälp av polisen för att komma igenom Midnattsloppets avspärrningar. Han har alltid utmanat oss föräldrar på olika sätt och att han nu studerar till ingenjör känns ungefär lika revolutionerande som att Darin kom ut som gay idag. Vi är glada över att ha den här fantastiske unge mannen i vår familj!

Förra veckan passade vi på att ha tårtkalas i Bredavik med kusinerna på min sida och hoppas kunna få till ett firande med pappakusinerna nästa vecka. Det kan tyckas märkligt att fira en 24-åring på det här viset, men i alla år har vi sagt hej då till sommarlovet såhär, för en ”vuxen karl”. För en traditionkramare är alla sätt bra utom de dåliga. Jag vill bara tala om att nästan alla sötsaker tog slut, trots att kalasandet delades upp på två delar. Det finns väl alltid lite extra plats i efterrättsmagen?

Konfettiballongerna är så häftiga! Jag köpte ett paket för länge sedan och de har räckt i många år.

Min syster är fantastiskt duktig på vackra presentationer. Det märks att det är hon som gjorde detta blomarrangemang…

… och detta, men att det var jag…

… som gjorde denna ”fantastiska” Pavlova. Ja, förutom ringblommorna då. Jaja, man är duktig på olika saker! Förresten var jag smart den här gången och bakade tre tårtor utan vetemjöl. Prinsesstårtan var en present till sonen och kladdkakan var den enda tårta han specifikt önskade sig. Tur att vi alla gillar olika!

Nu ska vi spela hjärter och bridge. Bridge är det ingen av oss som kan, men på födelsedagar måste resten av familjen ställa upp på födelsedagspersonens önskningar. Ja, så har vi det i alla fall hos oss. Hur gör du?

2 thoughts on “Idag firar jag 24 år som mamma!

 1. Hej
  Oj vilket gått och kakkalas MUMS vad gott det såg ut.
  Vetemjölsfritt… gluten allergi eller bakar så ändå?

  Jag har blitt så tråkig så jag tycker det är mest besvärligt med kalas. Men Sjölvklart firar vi och viktigast är väcknkngen på morgonen.
  Paket Och frukost på sängen.

  När barnen var små var det alltid våfflor men nu hinner man oftast inte det pga jobb och skola.
  Så jag fuskarboch köper pannkakor som jag sedan skär i bitar och steker upp i smör och socker.
  Jordgubbar hallon eller blåbär och glass till.

  Släktfestligheter tycker jag är skönastes ta en annan dag en födelsedagen.
  Då kan man ist ha tid att laga önskerätten och födelsedagsbarnet får
  Välja gemensam aktivitet Som film eller spel.

  Min son väljer allt oftare dataspel med vännerna i andra änden av cybertråden…

  Sist Linnea fyllde åkte jag till henne i Katrineholm och så
  Åt vi på pinchos ?

  Min sista födelsedag var fika i trädgården med de som hade tid och lust.

  Det blev fler än jag förväntat som satt Utfrusna i Corona Distanseringen och drack kaffe och åt hemköpt fikabröd ? 29 mars… en som tur var solig dag ☀️

  • Jag är känslig mot vete. För det mesta är det inget problem att hoppa över pasta, kanor och tårtor, men ibland är det gott! Till det här kalaset blev det mer än en sort som passade mig. ? Jag brukade älska kalas, både fixet innan och människorna. Nu är jag lite mer försiktigt positiv. Kanske är det åldern? Det är bra att lyssna till sitt hjärta och försöka få saker och ting i ordning så att man inte slösar värdefullt liv på onödigheter! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *