28 jun

iPhone vs. systemkamera.

Jag använder numera bara min telefon då jag fotograferar. Det finns flera fördelar. Framförallt har jag alltid telefonen med mig och jag får inte ont i nacken av att bära omkring på den. Dagens telefonkameror är så mycket bättre än de var för bara några år sedan. Jag skäms nästan över hur mycket min telefon kostade, men den valdes just p.g.a. kameran. Jag har kunnat fotografera detaljrika och fina bilder i svagt kvällsljus, jag gillar porträttfunktionen som gör att jag kan ta bilder med ”suddig” bakgrund och även om jag filmar långa sekvenser räcker batteriet hela dagen. Kameran har dock vissa tillkortakommanden.

När jag skulle fotografera mitt supergoda iste igår hade kameran svårt att hålla koll på vad som var vad. Kolla lite mer noggrant på bilden här ovanför om du inte redan hade upptäckt vad som är fel…

Porträttinställningen klarade alltså inte att hålla koll på var glaskannans gränser slutade. SÅ rolig effekt! ?

Även blommor är svåra att fotografera i porträttläget. Såhär vacker är min dahlia Totally Tangerine idag. Som du ser förstår dock inte telefonkameran djup på det sätt som ett härligt 50-objektiv, så rätt vad det är ser man fasaden på huset klart istället för suddigt som på resten av fotot. Jag kan konstatera att jag får hålla mig till riktiga porträtt och objekt som inte är för smala om jag ska fortsätta använda porträttinställningen. Och det ska jag! Hur använder du din telefonkamera?

4 thoughts on “iPhone vs. systemkamera.

  1. hahah glaskannan blev ju toppen härlig bild…. har en Hwp30 o kameran är suverän..är nog den jag fotar mest med i dag jag med… lät nästan alltid med o ger bra bilder…fast visst ibland måste man även lufta systemaren..ibland….o min lille Lumix..den är vattentålig o kan tas med i poolen;)

    • Ja, jag kan inte låta bli att fnissa när jag ser den svävande drickan! Jag älskar ju egentligen min systemkamera, men nu när Photoshop kommer med en månadskostnad vill jag inte vara med längre. Fotografi och Photoshop går hand i hand för mig. Vi får väl se om jag hittar tillbaka till min Canon. Det skulle naturligtvis kunna hända! Ps: Nu funkar det inte att kommentera på din blogg igen…

  2. Meeeen ?
    Skrev just ett svar här… så blev jag avbruten i 5 sekunder så var det borta…

    Jag gör som dig använder min telefon… har 13 711 bilder i den just nu…
    Säkert hälften borde raderas eller beställas i ”riktiga foton”…

    Min telefon är för gammal för att ta sååå fina bilder som mina vänner presenterar på Insta o FB och alla man ser här på bloggarna.

    Men bytte nyss abbonemang men telefonen kan ju allt är helt ok fortfarande så bytte inte.
    Meeen villhöver massor bättre kamera.

    Abbonemanget är dessutom utan täckning på loka/grythhyttevägen när jag åker till och från min Magnus.

    Sett ett annat abbonemang med bra kameratelefon till toppen pris… sååå fin kamera…

    Så då är frågan… låst 24 mån pga ett 199:- abbonemang eller kan de lösa mig…?
    Tyvärr är jag hopplös på att ringa… och fråga…

    Jag måste testa göra myntamojito drinken såååå fräsch såg den ut.

    Jag har mynta nedgrävd i en kruka i ”växthuset” för husbehov och Mojito så får bli en svalkande drink nån solig dag ?

    • Oooh! Tipsar om att ta tag i telefon-situationen. Så vanligt att telefonbolagen skor sig på att deras kunder inte kollar vad som är mest ekonomiskt eller uppfyller deras viktigaste krav. Pepp på att ta hand om fotona och backa upp! Jag hade över 19000 bilder på telefonen och har nu laddat över och rensat. Befriande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *