30 mar

En röd tungafil’e till middag i kväll kanske?

Jag önskar att jag inte brydde mig så mycket om bokstäver. Det gör jag verkligen. Men… Jag får hellre hjälp av en sjuksköterska än en sjuk sköterska. Mjukglass är gott, men mjuk glass är glass som stått ute i värmen för länge. Jag vill inte handla i en butik som har kassa personal. Och efter fem års kalas borde man vara rätt trött på festande. Häromdagen var jag på Ingarö. Där hittade jag en ny delikatess som jag inte är speciellt sugen på att testa. Röd tungafil’e! Är det kotunga som gäller? Eller tunga från gris? Kycklingtunga filéad av den där Mannerström kanske? Någon som har testat? (Ni märkte att jag inte ens kommenterade att skylttextaren till och med klämt dit ett genitiv-s, eller hur?)

Ps: Jag vet att det här är ett fånigt inlägg, att bokstävers ordning och antal int’ betyder särskilt mycket och att jag borde bry mig om viktiga saker istället. Då kan jag tala om att jag tittade på Sofias Änglar innan jag började jobba i morse. Sedan skänkte jag pengar till Barncancerfonden. Det tycker jag att ni också ska göra.

4 thoughts on “En röd tungafil’e till middag i kväll kanske?

  1. Tungafil’e. Det var något alldeles nytt, faktiskt. Spännande. 🙂 Särskrivningar börjar gå mig på nerverna och grejen är att om man hör och ser felaktigheter hela dagarna så vänjer sig ögonen och öronen, och till slut vet man knappt vad som var rätt från början. Min pappa sade alltid ”skällaren” om källaren och ”tjuvtillhållarlås” om det övre låset på dörren. Jag var helt övertygad om att det sista var helt korrekt. Jag trodde de skämtade när de sade att det hette ”sjutillhållarlås” och det till och med fanns något som hette ”niotillhållarlås”. Litet sidospår. 🙂

  2. Du kanske kan ta jobb som språkpolis?

    Sofias änglar, är det Sofia Wistam vi pratar om? Det är fruktansvärt att barn ska behöva få cancer. Usch, vill inte ens tänka på det. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *