06 jun

På spaning efter den tid som flytt.

Igår var jag hemma hos fars kusin med anledning av en kommande bodelning. Kusinen har somnat in och därmed har en av grenarna i släktträdet nått vägs ände. Jag hamnade framför fotoalbumen, som vanligt, och sörjde det faktum att det bara fanns ett fåtal anteckningar. Påminnelse till oss alla: bilddokumentation behöver kompletteras med text!

Hur kände de egentligen för varandra, de här systrarna Johansson/Aronsson? De umgicks åtminstone ofta med varandra vad det verkar, dessutom under emellanåt trevliga omständigheter. Jag önskar att jag kunde ha fått vara en fluga på väggen. Från vänster till höger ser du Ester, farmor Nanna, Edit, Lilly, Elna och Sabina. Både ”moster Lilly” och ”moster Sabina” hade barn som inte fick några barn, så det tog stopp på minst två ställen. Å andra sidan fick farmor sju barn och 26 barnbarn, så det kompenserar kanske.

Igår hängde jag med min faster och farbror, mycket trevligt, och imorse skickade en annan faster följande vers:

Jag är glad över att kunna ha en god relation till så många av mina släktingar. Det är en ynnest att kunna förstå var man kommer ifrån på lite olika plan. Och jag vet att vi är flera som njuter av och är tacksamma över regnet som fallit de senaste dagarna. Lev väl!

2 thoughts on “På spaning efter den tid som flytt.

  1. Så intressant med foton och historier omkring dem.
    Min faster släktforskar och hon har så
    Mycket att visa och berätta. Tyvärr ses man alldeles för sällan och här alltid på väg så mina minnen över vad hon berättar är alldels för dåliga.
    Liksom pappa har mycket bilder och han bläddrar och funderar. Jag har föreslaget han att skriva ned i ett block så kan jag tex göra en gästblogg med bilder och hans berättelser här.

    Så är de bevarade nånstans ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *