27 maj

Lång dags färd mot tomater.

Nu är de satta på plats, klenisarna. De har avhärdats i några dagar och ska nu få vänja sig vid solen och flyttas till ladans södervägg. Vi får se om det blir några tomater i år! Annars lär det bli mer än nog av chili att bita i, så vi får väl öva på att klara av hettan.

I år erbjuder vi en blandning av gammalt stallströ, Jem & Fix billiga trädgårdsjord och lite tomatnäringpellets. Jag ska vattna med nässelvatten när plantorna har acklimatiserat sig till de stora byttorna, så de ska nog slippa svälta ihjäl. Chiliplantorna och ett par av paprikaplantorna har redan blommor, men de brukar inte alltid klara omplanteringen. Vi får väl se! Livet som planttant är alltid överraskande spännande…

2 thoughts on “Lång dags färd mot tomater.

 1. Köpte oxå en del jord på Jem o Fix. Har säkert körthemminst 30 säckar totalt från ICA, Jem o FIx och Bygg Max.
  Gåråt mycket att bygga upp från grunden men sedan är det ju ”bara” att lufta+gödsla upp nästkommande år.

  Mina hemodlade tomater frös så nu har jag två tomat plantor från Plantagen och en Chili som Pontu fått av min arbetskompis och Zumba instruktör. En choklad Chili som ska vara en av värlsensvstarkaste….
  Sen får vi se om POntus eget odlade från färska frön hinner bli något att räkna med i år eller om vi kan övervintra dem till nästa säsong.

  Hade velat ha gurka . De ärså roliga att de hur de växer centimeter för centimeter medan man tittat nästan men eftersom jag inte har växthus eller inglasad altan så får jag nog släppa den önskan.

  • Oj! Ja, 30 säckar är en del. Ner med kompost och nässelvattna så blir det nog jättebra till nästa år också!

   Tur att det fanns en plan B att ta till! Nu verkar tomaterna ha tagit sig lite grann faktiskt och kanske blir det något fint av dem till slut ändå!

   Förra året fick jag en gurka som min kompis köpt i handelsträdgård, typ minigurkor. Vi åt så goda gurkisar hela sommaren! Massor av frukt gav den. Vi hade den faktiskt utomhus, men så bor vi i zon 1 också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *