06 apr

Är det konstigt att man längtar bort ibland?

Det är många som börjar känna sig instängda och mycket begränsade med anledning av den konstiga situation vi befinner oss i. Vi har fullt upp med att planera plan B, eller plan C, för äldsta dotterns vigsel, så jag hinner inte riktigt längta efter något annat än Uttorp. När Amerika-kofferten rotades fram i ladan igår kunde jag dock inte låta bli att drömma mig bort lite. Tiden har misshandlat etiketterna, men det går att uttyda vissa tecken på specifik aktivitet. Carlskrona och Liverpool, en ångbåt verkar ha varit inblandad, och… Sven Olof Larsson som byggde vårt hus 1913, och samtidigt byggde ut ladan, kom tillbaka från USA efter att ha emigrerat 1893. Jag antar att det är hans koffert och är glad att den inte slängts i någon renoveringsiver.

Jag önskar att jag visste hur jag skulle kunna utläsa texterna på de angripna etiketterna. Då skulle jag veta mer om Swen Olofs äventyr i det stora landet västerut. Jag ger inte upp! Jag vet i alla fall att den här gården hade varit i Sven Olofs familjs ägo sedan 1745, men att sedan Elsa och Anton köpte den 1958 då de gifte sig. Vad jag vet var varken Elsa eller Anton släkt med Sven Olof. (Han och hustrun Hilda fick aldrig några barn, men de skulle ju kunna vara släkt på något annat vis.) Jag kommer att fortsätta försöka tyda etiketter. Jag gillar verkligen att vara deckare då det gäller så här positiva och spännande ärenden!

2 thoughts on “Är det konstigt att man längtar bort ibland?

  1. Näe, inte ett dugg konstigt. All lycka till med plan B eller C, jag är ganska säker på att det kommer bli alldeles imperfekt perfekt i slutändan. Och det här är ju rätt rafflande. Man undrar ju vad du kommer att hitta?

    • Tusen tack! ❤️ Jag lovar att återkomma med vilka resultat jag nu kommer fram med… Det fanns en hel del papper från Elsa och Anton, men de verkar ha levt ett synnerligen lugnt liv med sin fosterson. Jag misstänker att de flesta äventyr knutna till just detta hus upplevts innan ägarna flyttat in. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *