24 mar

Grattis på 50-årsdagen!

Grattis på 50-årsdagen till maken! I dessa coronatider kändes det inte helt självklart att fira med släkten, men så blev det ändå. 50 är respektingivande och jag satt för ett tag sedan och fnissade lite över mammas, farmors och mormors ”50-årsuppvaktningsfoton” som alla kändes väldigt gammeldags. Nu tog jag inget liknande på maken. Här står han i alla fall med videbukett och paketet från nästan hela tjocka släkten – en flaggstång med både flagga och vimpel!

Vad bjuder man på för att fira en jubilar? Tja, jag tyckte att det var på sin plats med smörgåstårta och gjorde därför en med havstema och en lite mer exotisk med curry, rostbiff och bacon. Det var roligt att dekorera och jag försökte få dem att se lite extra festliga ut. Yngsta dottern gjorde varma mackor i våffeljärnet till de som inte gillar smörgåstårta. Hon var strålande duktig och hade antagit och förberett ett rimligt antal, så sedan var det bara att lägga till ev kött och pizzakryddor. Rekommenderat förfarande!

Smörgåstårta med rostbiff.

Smörgåstårta med havstema.

Är det kalas så är det, så det fick bli tårta på tårta. Det blev favoriter i repris: påsktårta (Oscar den II:s tårta), Mormor Brittas tårta (Biskop Auréns rosa tårta, aka Sverigetårtan), brownietårta med chokladganache, grädde och färska jordgubbar samt KP:s päronbiskvier. Jag hoppas inte att någon gick hem hungrig.

Nu kan maken fortsätta leva livet i skuggan av sin flaggstång, med goda vinbär att plocka direkt från busken lite senare i år, alltid med sin nya kikare i högsta hugg och boken med fågelljud i hörlurarna. Jag tror hans liv som femtioplussare kan bli ganska fint.

14 thoughts on “Grattis på 50-årsdagen!

  • Ja, men med tanke på att man bara får ha två personer (!) samlade på samma ställe på vissa ställen kändes det inte längre helt självklart! Så glad att det gick att genomföra…

 1. Åh, stort grattis! Är så glad att ni kunnat fira ordentligt! Här är vi totalt isolerade (suck). Har inte lämnat huset på över en vecka och inte träffat en själ utöver barnen och sambon (han har faktiskt varit ute, eftersom han har tillåtelse att lämna av – utan att gå i närheten av henne – matvaror till sin mamma). Tur att man är introvert och asketiskt lagd ?. Det jag verkligen, verkligen saknar är att simma och vandra (strängt förbjudet). Allt gott och mest av allt god hälsa!

  • Hörde talas om folk i Spanien som stoppat mat i påsar bara för att låtsas att de har varit i affären, men nu har de börjat kontrollera att man också har kvittot med sig… Galet! Tänk ändå, jag hör talas om saker som låter helt surrealistiska. Vi är i krig, men på ett sätt som ingen verkar ha kunnat föreställa sig. Hoppas att även ni håller er friska och vid gott mod!

   • Ja, vi måste ha intyg och ID och allting med oss. Fransmännen är ju inte så fogliga av sig så det gäller att ta i ordentligt och hålla ordning. Följer ju instruktionerna till punkt och pricka för allas våran skull och håller alla tummar och tår för att det ska hjälpa och fungera, kan inte göra så mycket mer tyvärr. Väntar och hoppas innerligt. Och så är jag så himla glad och lättad över att mamma och pappa självisolerat sig ute på skärgårdsön sedan flera veckor tillbaka! Näe, tänk att det blivit så här? Och detsamma!

    • Vi kämpar på, som min far skulle ha sagt. Det gäller att vara här och nu så långt det är möjligt. Och ha roligt när det går! Vi har plockat fram sällskapsspelen, något det varit dåligt med sedan storasyskonen flyttade hemifrån. Ha det fint!

 2. Vilken bra present!

  Och vilka fantastiska tårtor, sweet and savory. Smörgåstårtorna ser ut som nåt ett proffs gjort! Vad kul att det kunde komma folk i alla fall! Och födelsedagsbarnet ser ut som om han har 50 år kvar i sig.

  • Det är fint med människor som fångar upp drömmar och önskningar och gör dem verkliga! ❤️ Tack för fin komplimang! Det var så roligt att fixa inför festen och hade känts urtrist att behöva ställa in…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *