09 jan

Teveserier.

Bild från Netflix

Genom åren har jag betat av några serier. Jag är väl drabbad av samma sjuka som alla andra i dagens samhälle och tröttnar i takt med att kvaliteten dalar. Flera serier har jag därför inte kollat till sista avsnitt. Vilka serier har då varit mina favoriter? (Jag borde kanske börja med sjuttio- och åttiotalens Dallas, teveserien som jag smygkollade på bakom fåtöljen i teverummet. När jag väl fick kolla var det inte så intressant längre.) Antagligen missar jag en hel del, men det är dessa jag kommer ihåg just nu:

Cagney & Lacey, L. A. Law, Miami Vice, Sisters, Ally McBeal, Party of Five, House of Elliot, The West Wing, Six Feet Under, Desperate Housewives, Breaking Bad, Once Upon a Time, Silent Witness, Parks and Recreation, Fixer Upper, Downton Abbey, Broadchurch och nu senast The Crown (den tredje säsongen var minst lika bra som de första två, inte minst pga min favorit Olivia Colman). Maken älskade Chernobyl, serien som blev höjd till skyarna, men den var alldeles för stark för mig.

I takt med ökande antal säsonger brukar intresset för att se varje avsnitt dala, men det tror jag är ganska allmänt gällande. (Det gäller dock inte en viss släkting som fortfarande efter 33 säsonger längtar efter varje Glamouravsnitt.) CSI- och FBI-avsnitt kan man beta av lite här och där och detsamma gäller andra evighetslånga serier som handlar om brott och straff eller sjukhusserier för den delen. Cold Case, Judging Amy, House, Bones, ER…

Har du tips på en teveserie som har tillfört ditt liv något positivt? Rekreation duger bra som motivering.

4 thoughts on “Teveserier.

  1. Två tips om man gillar Brit crime: The Bodyguard och Line of Dyty (kanske fem säsonger)

    Sen är Vera ganska gullig, en äldre polis och mer mys än Btoadchur h.

    Tycker också Shetland är helt ok. Det karga vädret på ön är lite som en karaktär.

    För att inte tala om Commissario Montalbano, där Sicilien har en av huvudrollerna.

    • Veta och Shetland har jag sett några avsnitt av. De skulle jag ju kunna titta färdigt på! Line of Duty har många talat om. Vet inte om jag har tillgång till den via mina kanaler? Får kolla. The Bodyguard likaså. Tack, tack! Vet inte om jag vågar titta på Montalbano, då vill jag väl bara dra till Sicilien…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *