30 sep

Ring lagd på hyllan och orkanen Liv.

Här sitter jag för första gången utan den ring jag bytte ut mina förlovnings- och vigselringar mot då maken och jag hade varit gifta i tio år. Det känns tomt. (Jag hade fått för mig att det var en femårsring, men jag kom ihåg en detalj som gjorde att jag fick lägga till fem år till.) Det har gått femton år sedan ringarna byttes ut, tjugofem allt som allt. Inte ens om jag skulle låtsas att jag inte var gift längre skulle någon tro mig. Ringen har lämnat ett avtryck som är mer än en solbrännemarkering allteftersom åren har gått. Jag vet inte om det skulle försvinna ens om jag lät fingret vara ifred i resten av mitt liv. Det känns som om jag har tagit bort en del av mig själv och lagt den i badrumsskåpet.

Det är inte fullt så dramatiskt som det låter. En operation kräver sina förberedelser. Av med smycken, piercings och nagellack. Fasta. Lämna ut allt som finns att veta om dig i en uttömmande hälsodeklaration. Lägg ditt liv i händerna på sjukvårdspersonal som vet hur man söver just dig, hur man ska ta hand om just dina hälsoproblem, som har möjlighet att göra dig frisk.

Jag har en egen orkan. Den har fått namnet Liv. Min orkan drar fram med olika intensitet och styrka. Ibland är det spännande att söka sig till orkanens öga och vila i lugnet där. Andra gånger kastas jag runt av hårda vindbyar trots att jag kämpar med allt vad jag har för att kunna hålla i mig, men rätt vad det är känns det som när köksfläkten stängs av. Lugnet infinner sig, jag känner bara små ljumma vindpustar lyfta nackhåren för att sedan försvinna ut mot andra äventyr. Jag har accepterat att Liv är en del av min jordiska upplevelse. Hon tar sig större och större friheter då år läggs till år, men jag har blivit bättre på att hantera henne. Vi är ett, Liv och jag. En dag kommer hon att ila iväg med mig på sin rygg. Jag hoppas att det dröjer länge än, men ibland kan jag känna förgängligheten i evigheten reta mig likt ett tappat hårstrå på ryggen. Vad tänker du om det?

7 thoughts on “Ring lagd på hyllan och orkanen Liv.

 1. Åh vilken fin beskrivning på dig och Livs liv ? Hoppas hon är mer lite småvindig och inte stormar så ofta.
  Du får skaffa dig en ring till En liv-s ring.
  Nu vet jag ju eftersom jag läst hur din op gick.
  Så nu har du nog satt på dig dina vigselringar igen, skönt ?

  Det har varit lite vindiga och dagar även här men i mitt fall gällde det sonen som blivet överfallen. Ibland undrar man varför man ska testas så mycket. Men min chef s tr man testas aldrig längre än man klarar av.
  Hoppas det stämmer ?

  Hoppas du kände dig väl omhändertagen av alla dessa människor du mötte i vården.
  Att Liv satt i lugn och ro på din sängkant.

  Kraaam ❣️

  • Usch, så otäckt! Du är den tredje jag hört talas om på kort tid vars barn blivit överfallen! Vilket trauma… Jag hoppas att han får rätt hjälp! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *