21 jul

Gårdens guld.

Idag har vi fått uppleva något rätt fantastiskt! Efter två års väntande var det idag dags för maken och syrran att få njuta frukten, eller honungen, av allt jobb de lagt ner på sina bin. De öppnade skattlådan och valde ut tre ramar som hade tillräckligt med honung i sig. Honungen i dessa räckte till fyra ”vanliga” honungsburkar, en specialburk till svärmor och ett par småburkar. Ska man räkna ut kilopriset på denna första skörd närmar man sig riktig lyxmat, men just idag känns det värt alla ansträngningar, all tid och alla tusenlappar som har investerats i denna spännande hobby! Nästa gång kommer de glada biodlarna möjligtvis ha investerat i apparatur som gör det lite lättare, om än inte mindre kladdigt, att utvinna varje värdefull droppe. Jag önskar att du skulle kunna smaka en sked av detta fantastiska guld!

2 thoughts on “Gårdens guld.

  1. Så gott! Min pappa hade bin när jag var barn, och jag minns swishandet från honungsslungan och hur jobbig den var att veva! Men också hur gott det var att dra fingret genom strålen av ljummen honung som rann ur slungan och ner i silen… Han hade många projekt min far. Bin, höns, ankor och gäss. Och så odlade han all vår vinterpotatis och mamma syltade, saftade och gjorde inläggningar i massor. Vilka minnen…

    • Det märks att allt detta finns naturligt i dig! Du är så duktig på att genomföra projekt. ❤️ Själv har jag en startsträcka som är längre än till Kina…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *