01 aug

Fira med mig!

Party in my head

För nästan precis ett år sedan mådde jag inte speciellt bra. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, men jag är glad över den spark i baken jag fick av ”Doktor Brian” i Karlskrona. Han fick mig att tänka över mitt sätt att förhålla mig till min egen kropp, min själ och hela min livssituation. Vill ni veta hur det har gått?

Migrän med kräkningar. Minst en dags ”livsbortfall” av fullgånget migränanfall eller som biverkning till migränmedicinen jag åt varje månad. Jag lider inte längre av migrän. Någon gång då och då får jag vanlig huvudvärk, men mer blir det inte.

Övervikt. Mer eller mindre normalviktig. Jag skulle kunna gå ner fem kilo till utan att bli ledsen, men jag känner ingen stress över det.

Noll kondis. Orkade inte ens jogga i en minut. (Inget skämt.) Jag joggar nu motionsspåret som är ca. 2,5 km långt med bara några små ”gåpauser”.

Ständig trötthet. Jag behöver inte längre sova middag och är utvilad när jag vaknar på morgonen.

Hela familjen åt ganska bra redan innan det här läkarbesöket, men under det här året har jag läst på ännu mer om mat och hälsa. Ibland blir jag frustrerad över att det finns så många olika matvägar att välja, men jag tycker att vi har fått en bra balans. Det är inte längre ett ständigt fikande här i huset och sonen rycker inte skåpen efter något sött att äta hela tiden. Vi äter ingen färdigmat. Inga färdiga köttbullar eller fiskpinnar, ingen pytt-i-panna och inga matlådor. Jo förresten, en sak kan jag köpa ibland. Färdiga kåldolmar… Jag själv äter ingenting med hög sockerhalt längre, utom då jag är bortbjuden. (Jag vill inte vara en otrevlig gäst när någon har ansträngt sig.) Inget godis, inga kakor, inga juicer och inte mer än en frukt om dagen. Vitt mjöl går bort till stor del och brödet som äts här hemma är oftast av det stadigare slaget. Jag har dragit ner på kolhydrater, men lider inte av den kolhydratsskräck som verkar ha brett ut sig över landet. Efter ett av årets sommarpratsprogram har jag bestämt att det inte ska köpas hem en enda banan som inte är ekologiskt odlad. Mejeriprodukter är så långt som det är möjligt lågpastöriserade. Vet inte om det är något jag har glömt…

Fråga gärna om det här om du vill veta mer eller dela med dig av dina egna erfarenheter. Låt oss alla må bra! Det är vi väl värda?


5 thoughts on “Fira med mig!

  1. Snyggare än någonschin!!! God Natt, du stupar jag i säng. Ps, det blev kardemummakaka istället. 5 dl + 2 dl vitt gift & margarin. Ajaj, sorry dr Brian!!!

  2. Wow! Härligt vännen! Både med hälsan och din nya blogg. Ska bli spännande att följa dig här. Gillar verkligen din nya header. Så fin. Och vilket fint foto av dig. En vacker kvinna mitt i livet som ser ut att trivas riktigt, riktigt bra med livet.

    Kram på dig fina du

  3. jag blir inspirerad. jag vill ändra på en del. mat, motion och sömn. men det är otroligt svårt tycker jag. dåliga vanor sitter alldeles för hårt. skule behöva läsa lite peppande blogginlägg om ämnet tror jag. eller så får jag starta en kategori i min blogg. att liksom gå offentligt med ens mål kanske får en att skärpa till sig? 😉
    kram

  4. Pingback: Grattis på Europeiska Migrändagen, eller vad man säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *