04 feb

En bättre människa.

Ät vegetariskt. Ät fem dagar i veckan, fasta två. Ät stenålderskost. Ät LCHF. Ät bara närodlat. Ät bara ekologiskt. Drick tillräckligt med vatten. Drick inte för mycket vatten. Eller förresten, det räcker kanske om du aktar dig för PET-flaskevatten. Sov mindre. Sov mer. Sov utan störande blåljus, men sov gärna i ett blått sovrum. Sluta flyga. Sluta fisa. Sluta köp odlade blommor, men kom ihåg att växtgäris är de nya kungligheterna. Akta dig för antibiotika, men var noggrann med hygienen. Var dock inte allt för noggrann med hygienen, för då kan ditt barn få leukemi. Umgås mer, var aktsam om din egentid. Älska mer, men var inte för sårbar. Träna balanserat, träna mer, träna mindre. Spring maraton, sluta jogga, yoga mer och glöm inte att vardagsmotionen är viktigast. Hoppas på ADHD eller några andra bokstäver så du orkar med Paolos tempo eller så ditt barn har rätt till hjälp i skolan. Ha dina barn på förskola så de kan bli uppfostrade av behöriga pedagoger, men kom ihåg att förskolorna är underbemannade och att anknytning är livsviktig. Njut av den ökade livskvalitet det innebär att ha barn och husdjur, men njut inte för mycket. Klimatkrisen är ditt fel. Husdjuren borde vara vegetarianer och fler människor är det värsta som finns för Moder Jord. Bädda din säng det första du gör på morgonen, men vädra för allt i världen täcket först så inte dina kvalster får det för mysigt. Handla inte online, handla lokalt, nej, handla inte alls. Jo, handla second hand, men inte förrän du har rensat ut enligt Marie Kondos alla regler och skänkt allt ditt överflöd till bättre behövande. Var öppen och accepterande gällande allt utom pedofili och kristna människors övertygelser. Minska din skärmtid till förmån för det riktiga livet, men läs mina blogginlägg. Följer du dessa enkla uppmaningar lovar jag att du blir En Bättre Människa. Amen.

8 thoughts on “En bättre människa.

  1. Ha ha! Tänk om försökte lyssna på och ta till sig alla ”goda” råd som man blir påprackad stup i ett! Lagom är bäst, det är min tanke iaf. Man ska ju leva också.

    • Ja, ibland blir det bara för mycket. Då är det bra att distansera sig lite till ”allt” och se det för vad det är. Som du sa: lagom är bäst. Ingen protest!

    • Det gäller att gnugga de få hjärnceller en har kvar då och då. Det här är resultatet av uppriktiga studier av diverse alarmerande rapporter. Jag bestämde mig för länge sedan för att bry mig mer om sådant som betyder något på riktigt, som att faktiskt göra en insats där jag kan. ”Gräv där du står.” Idag grävde jag som lärare på LärVux, särskola för vuxna. Det gav mig stor glädje och eleverna verkade mycket nöjda och glada de också. Förvisso får jag lön för mödan, men jag betalar indirekt mig själv med skattemedel, så det är väl något slags balans det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.