26 okt

Vardagstankar.

Någon skickar bomber till alla som kritiserat Donald Trump, isarna smälter, kossorna fiser, vi får inte köpa, inte resa, inte äta kött, inte kränka och snart går världen under. Igen. Vi står utan regering, börserna svajar och ändå är julen på väg precis som alltid vid den här tiden på året.

Hur känner du inför dagens situation? Är du stressad? Deprimerad? Känner du hopplöshet?  Eller har du hopp? Känner du tillförsikt? Vågar du lita på att det finns mer godhet än ondska i världen?

Jag har haft fullt upp med livet fast jag inte ens tillhör de heltidsarbetandes skara. Ibland försöker jag se livet ur någon annans perspektiv för att inte hamna i en speciell låda. Vi blir påverkade av, och påverkar, människorna som omger oss. Är vi inte försiktiga kan det vara lätt att tro att det vi tycker och tänker är det enda rätta, att det bara finns en väg som når till målet. Jag kan inte tänka mig större hopplöshet. Jag försöker vara öppen och inte bara gå igång (positivt) på sådant som resonerar med mina egna åsikter, men ibland är det svårt. Igår läste jag en politisk kommentar på min systers vägg. Jag skrev ett svar till den vältalige skribenten med huvudet uppe bland molnen (min egen tolkning), men bestämde mig för att radera den eftersom jag inte vill framstå som en arg tant. Istället tog jag till Fars klokheter. Vill du också höra dem? Jag lovar att livet blir lite lättare att hantera om man lyssnar på och lever efter dem.

Jag önskar att Far hade levt. Då hade jag skickat upp honom till Stockholm så han kunde undervisa hela Sverige i direktsänd television: Livet är orättvist. Ta hand om din familj. Med rättigheter kommer skyldigheter. Gör ditt bästa. God natt och tack för att du har varit så snäll och duktig idag. Punkt.

Och här kommer mer av vår alldeles fantastiska höst! Jag hoppas att du också kan njuta av den.

4 thoughts on “Vardagstankar.

 1. Åh, jag är en optimist, eftersom jag inte skulle orka med tillvaron om jag inte vore det. Tycker det låter som din far var redig och klok och inte trasslade till saker och ting i onödan?. Och du kanske har rätt i att det skulle behöva höras fler sådana röster. Vilken vacker höst ni verkar ha?.

  Kram,

  • Ja, hösten har varit helt magisk!!! Nu regnar det, men det är mysigt att elda i vedspisen och tända en massa ljus. ❤️

   Bra att du är optimist! Bättre fart framåt då. Kram!

 2. Jag är också optimist, för det mesta iallafall. Ibland kanske jag är lite struts och stoppar huvudet i sanden när jag inte orkar med. Jag tror det mesta ordnar sig, det har det gjort hittills. Kram!

  • Ja, det är du verkligen! Du är en överlevare och har så mycket styrka i dig. Ett föredöme och en fin vän! <3 Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *