17 okt

Karlskronadäka som jag är…

… måste jag bara visa min vackra hemstad i höstskrud. Inte för att jag är någon riktig Karlskronadäka. Nej då, jag var ett ”bushabarn”, ett av alla de barn som hade (o)turen att växa upp utanför småorterna som omger staun. Under gymnasietiden tyckte jag det var jättejobbigt att skumpa till skolan i buss varje dag. Det var ett evigt väntande på de där bussarna, särskilt som att jag också spelade fiol och hade andra fritidsaktiviteter flera gånger i veckan. Biblioteket var mitt favoritväntrum, bussen var mitt extrahem. Jag uppskattade alltså inte riktigt att bo i Bostorp/Spjutsbygd och kunde inte flytta fort nog när jag väl hade chansen.

Med fler år på nacken brukar de flesta bli klokare och det är det jag tror att jag har blivit. Nu vet jag att uppskatta lugn och ro, närhet till naturen och ett tempo långt ifrån magsårspendlandet som ofta uppstår om man bor i Stockholmsförort. Jag vill fortfarande bo i lägenhet i Vasastan, det sticker jag inte under stol med. Idag är dock inte dagen eller stunden jag längtar till Stockholm. Kanske förstår du om du ser de här bilderna?

Ps: De två sista bilderna är tagna i min systers vackra innerstadsträdgård. Karlskrona bjuder på närhet till både vatten och grönska. Det är bl a det som gör denna stad så charmig!

6 thoughts on “Karlskronadäka som jag är…

 1. Jeg er helt enig med dig!
  Jeg var også et busbarn, som heller ikke kunne komme hurtigt nok væk. Og i dag sætter jeg også stor pris på ro og fred. Det er da pudsigt som det er.

  Vi er i sommerhus i Gilleleje og holder efterårsferie i denne uge. Vejret er fantastisk smukt. Det er helt utroligt.
  Knus herfra
  Sanne

  • Ja, tänk så det blir! Hösten har varit helt fantastisk. Jag är så tacksam över det och har försökt njuta lite extra av solen (som jag tyckte var för varm i somras)! Vad fint att ni kan vara i Gilleleje! <3 Kram.

 2. Å så vackra foton! Har hört att Karlskrona är vackert och du gör det rättvisa.

  Jag har alltid varit stadsbarn och önskar mig också att bo i Vasastan med feta lister. Men vill också bo i ett hus i skogen där det är tyst. Men vill inte ha långt till mataffär. Så då bor vi väl kvar här då, och glor på feta lister på nätet.

  • Vad gulligt av dig! Ja, det finns många feta lister att grotta ner sig i om man vill det. Häromdagen besökte jag Hemmet, men kan säga att jag blev lite illamående av priserna. Då kändes de där listerna inte längre lika lockande… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *