24 jun

Plocka upp sig själv.

Hade jag haft min telefon eller kameran här skulle jag ta en bild på hur det ser ut bakom mig. Totalt kaos! Elva flyttkartonger, en IKEA-kasse, ett helt gäng tavlor, ett dragspel och en av mormor Brittas vackra jeansmattor. Bredvid har jag en flyttkartong som är märkt ”loppis” och en som är märkt ”barnen-flytta-hemifrån-låda”, men där står också en IKEA-kasse med några av sonens grejer som inte får plats i det lilla gästrum han huserar i för tillfället. Jag har precis gått igenom tre fulla IKEA-kassar och en svart sopsäck för att sortera eller slänga innehållet. Målet med mitt sorterande är att ingenting som inte har en plats ska ut, bort från vårt hem. Med tanke på vad jag gjorde ikväll och att jag har XX antal flyttkartonger kvar ute i ladugården känns uppdraget fullständigt övermäktigt, men så lätt ger jag mig inte. Ska något i den här processen ha en chans ska det passa in i någon av dessa kategorier:

loppis
barnen-flytta-hemifrån-låda
viktiga papper (examensbevis och liknande)
pyssel och hantverk (jag har bestämt mig för att vara väldigt selektiv dock pga ytterst begränsade förvaringsmöjligheter)
sparas (ett fåtal saker med stort affektionsvärde)
kläder som används och har en plats i någons garderob
böcker som är värdefulla nog att få stå i våra bokhyllor
sådant som OMGÅENDE kan ges bort till specifika mottagare

Nu ska jag sova på saken, så får vi se om jag orkar mer imorgon. Jag tycker sånt här är jätteroligt, men det kräver mycket energi. Dessvärre kan inte någon annan göra jobbet. Jag litar inte alls på att ens nära vänner eller familjemedlemmar kan ta rätt beslut om vad som är värt att spara, så det är bara att bita ihop och jobba hårt med denna Mission Impossible. Heja!

6 thoughts on “Plocka upp sig själv.

 1. Du är så duktig! (Hejarop kan vi vänner och familjemedlemmar bidra med, kanske lite matlagning nästa vecka också.)

  • Ja, tack! Det är inte fy skam ska jag säga. Och jag har hunnit mer idag än jag trodde klockan 17 då jag äntligen kom igång… Hahaha!

 2. Hvor er det bare utroligt som vore liv kører parallelt! Jeg kan kun give dig ret i ALT hvad du skriver
  Vi rydder også meget op for tiden og smider ud. Meget vanskelig og anstrengende opgave. Vi prøver at sælge vores store gamle hus. Da pigerne er ved at flytte hjemmefra…..
  Dit indlæg om at Sara skal arbejde hele sommeren passer meget godt med hvordan det kører med vores børn. Nanna bliver student nu og jeg har forklaret hende at hun burde finde et fuldtidsjob hele sommeren. Hvad er hun endt op med? et job som er ca 12 timer om ugen! Det kan man jo hverken leve eller dø af. Men vi er ikke altid enige om hvordan ting skal gøres (men hun er stadig en dejlig pige).
  Det er lidt trist og lidt underligt at børnene flytter hjemmefra. Men sikkert meget sundt for alle parter og Thomas og jeg glæder os til et nyt liv hvor vi tænker at vi skal lave lidt om på nogle forskellige ting. Gøre lidt flere ting som vi holder af at gøre sammen.

  God sommer herfra og mange knus
  Sanne

  • Vi är tvillingsjälar! <3 Jag är så glad över att vi lärde känna varandra då i tidernas begynnelse. Jag känner stor sympati för er som också ska reda tag i allt ni samlat på er sedan ni flyttade in i ert hus! Ni har bott där länge... Att barnen lämnar boet är jobbigt och fint. Alternativet, att de skulle bo hemma för alltid, känns inte särskilt trevligt för någon... Stor kram!

 3. Vad ”kul” att höra att någon annan också rensar! Ge inte upp! Du får det arbetet tillbakabetalt på årets varje dag därefter. Och vid behov kan man alltid ta ett varv till. Det viktiga är att det inte ligger surdegar överallt, som i värsta fall bara förstörs av fukt etc.

  • Precis! Det är just godbitarna som behöver räddas nu. Över 40 lådor med odefinierat innehåll har ingen nytta av… Tack för peppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *