17 feb

Om att vara mamma 2.

Hm… Här kommer ännu lite fler tankar runt varför det är svårt att vara mamma. Följande bilder skickade H&M ut i sitt nyhetsbrev idag. Vem vänder de sig till? Blir du som kvinna lockad att köpa de här plaggen, eller känner du dig som jag lite småäcklad av tjejens porrsug i blicken? Hon ser ut att säga ”Kom och ta mig…” med samma röst som ”Ta hand om dig…” i Garnierreklamen. Jag tycker inte att de här bilderna ger känslan av glädje och vår, snarare något helt annat. Är det möjligtvis en ”flickfotograf” som tagit bilderna till den här kampanjen? Är det jag som är jättetantig? Jag reagerar alltså inte ens på underklädesreklam vanligtvis, men de här bilderna gjorde mig lite smått upprörd. Är det konstigt att unga (och gamla) flickor får en skev uppfattning om hur de ska se ut, föra sig, se ut och vara? Titta gärna på hela bildspelet (tryck på FRESH START se kollektionen) och säg vad du tycker.

6 thoughts on “Om att vara mamma 2.

 1. Blir lite full i skratt… fast egentligen är det ju allvarligare än så. Jag vet inte om jag hade tänkt på det om du inte skrivit om det, för jag tittar nog oftast inte så noga. Men nu när jag tittar och tänker så är det ju en väldigt utmanande stil på den här annonsserien. Fnissandet kommer sig framför allt av att den där blondaste tjejen gapar så väldigt. Killarna ser för den delen närmast otrevliga och lite aggressiva ut.

  Jag vet inte… vi kanske börjar bli tanter bara… 🙂 Fast det ÄR ju synd att världen är så här och att det är såna här ideal som de unga (för dit hör jag väl inte längre;) ska behöva försöka leva upp till.

  • Men det är kanske så att det inte är så konstigt att fler och fler opererar sig, mår dåligt och har svårt att hitta sig själva, eller hur? Jag är gärna lite tantig om det hjälper mina barn att reagera på sådant här… Jag skrattade också åt de manliga modellerna och ville se dem dra ner jeanslinningen, gresa med benen och gapa lite så där, hm, sexigt?

 2. Hm…
  Jo men självklart ska väl tjejer vara halvklädda och trashiga medan killarna har jacka och mössa på sig inomhus och ser allmänt sura ut? Jag undrar om tjejerna är förkylda och täppta i näsan eftersom de måste andas med öppen mun så att saliven rinner. Så kan det gå om man inte har ordentligt med kläder på sig…
  Visst är det sorgligt. Och upprörande. Hahaha, det var förmodligen bättre förr! 😉

  • Hahaha, det där med att de blev förkylda med så lite kläder på var ju bara för roligt!!! Men jag håller med dig – det är upprörande. Dessutom tycker jag att ett så stort företag som HM borde veta bättre…

 3. Hm… kan man ens kalla det klänning när hon måste stå och dra i den för allt vad hon är värd för att få den att ens täcka baken… 😉 Faktiskt så håller jag med dig och det hemskaste av allt tycker jag är att det liksom har smugits på oss. Lite mer och lite mer utmanande år för år så det är faktiskt nästan så man inte ens reagerar längre. Som att bli kokt så långsamt att man inte märker det förrän det är för sent typ… och det gillar jag INTE. Detta är inga ”förebilder” jag vill att mina barn ska behöva ha i alla fall. Nu är ju min barn iofs pojkar 😉 men killarna såg inte så upplyftande ut de heller. Mest småarga, men det kanske är så man ska se ut idag?! Ska testa den småarga looken på jobbet imorgon och se om det faller väl ut. Tjejvarianten vågar jag inte ens tänka på att testa…

  • Jo Evelina! 🙂 Nej, det är trist att det ska bli så här tycker jag. Ingen som reagerar, utan snarare är det så här man ska vara om man är normalt. Det är normalt att vara porrig, att ha fixade bröst, att vara Barbie livs levande. Jag vet att min kommentar skulle kunna tolkas som att jag bara är avundsjuk, men så är inte fallet. Jag blir betryckt å mina döttrars vägar. Jag tyckte det var illa nog när jag växte upp och fick ätstörningar. Hur ska det bli för dem om det är det här de har att jämföra sig med?! Jag blir faktiskt rädd…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *