08 okt

Kalejdoskop.

Det här är något av det vackraste jag vet. Jag har alltid varit fascinerad av kalejdoskop. Det är något med den oändliga föränderligheten av färg och form trots att man bara har tillgång till några pärlor, glasbitar och speglar i ett papprör. Det talas mycket om mindfulness och dagens stress och utmattning, utbrända människor, deprimerade tonåringar, ensamhet hos så många. Inte för att jag tror att en ”leksak” skulle kunna lösa något av dessa gigantiska problem, men en stund i solsken med ett kalejdoskop ger åtminstone mig ny energi.

Den här sidan tror jag att jag har länkat till förut, men jag tycker den är så intressant. Kanske den kan vara något för dig också? Hur mycket ligger det i att färger påverkar oss? Vad säger det då om alla svenskars fäbless för vitt, vitt, vitt och en enorm likriktning i vad som anses vara ett vackert hem? Onödiga renoveringar är vanligt förekommande, för vem kan ha ett kök i fel färg eller ett badrum som inte har rätt form på kakelplattorna? Jag undrar lite vad som händer den dagen folk får betala räntor igen och livet här i Sverige inte längre blir som det varit en gång? Med det ska jag bädda ner mig i sängen och sova. God natt!

6 thoughts on “Kalejdoskop.

 1. Intressant med färgläran. Jag skrev ner min egen om alla färgerna. Mycket av färg för mig hänger samman med kläder och inredning. Så mina tankar om färg kommer sig av vad jag tänker om färgen i detta hänseende.

  • Kul att alla kan uppleva olika! Jag får väldigt starka minnen av alla sinnen och färg har mycket med mina bildminnen att göra…

 2. Alla hem ska vara vita, och alla kläder svarta tycks det mig… Jag älskar kläder med färg, men det är inte lätt att hitta!

  • Jag kollade på teveserien om de desperata hemmafruarna (Desperate Housewives) och älskade verkligen hur Bree alltid var klädd i perfekta färger, MINA färger. Dessvärre är det nästan omöjligt att hitta sådana om det inte är rätt i modebilden… Jag gillar också färger, men hamnar ofta i svartfällan. Hellre svart än fel nyans av vilken annan färg som helst, liksom.

 3. älskar färg o inte rädd att färga mig i mitt klädval..även om jag i dag älskar svart så kombar jag gärna det med nått glatt….Lila nyanser har alltid vart en favorit som återkommer Julrött fast tror att just nu finns det nog inget sånt i garderoben…
  blir glad av färg….o då jag inte sminkar mig så kör jag lite glatt på kläderna istället =)

  • Färger man blir glad av ska man omge sig av! Jag är trist med mångs svarta kläder, men jag försöker åtminstone pigga upp det med färg då och då. Fick/köpte en lila kashmirsjal i födelsedagspresent. Helt underbart mjuk och i en fantastisk färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *