01 feb

… gör mig glad!

Sena timmar, terapeutiska samtal och somligt som hänt och inte hänt under mitt senaste år på jorden har fått tankarna att snurra fram och tillbaka med rasande fart medan fötterna står stadigare på jorden än någonsin.

Jag kom hem tidigare idag och var trött men lycklig. En singelpappa med sin lille son på långtidsparkeringen Benstocken utanför Arlanda fick mitt hjärta att gråta lite. Relationer är komplicerade på mer än ett sätt, men tänk att när man plockar av alla måsten och borden är det bara ett fåtal saker som verkligen betyder något. Kärlek och hälsa är det jag tar till mig och lyfter till er. Att känna samhörighet och tacksamhet istället för bitterhet och avundsjuka. Att stanna i stunden och njuta av en snöflinga istället för att förbanna kylan. Att lyssna på vacker musik istället för att bråka med sina uppgivna tankar. Att vakna pigg och ivrig att möta den nya dagen istället för att gå omkring i ständigt mörker.

Att få så mycket kärlek som jag får från min lilla och stora familj är inte alla förunnat. Idag skickar jag en kram till dig som känner dig övergiven, ledsen, ensam, förvirrad, arg eller kanske bara irriterad. Det finns inte alltid en förklaring till allt som händer, men jag tror verkligen på uttrycket ”What doesn’t kill you makes you stronger”.

Laleh.
Gretchen Rubin.
Buena Vista.
Duktig syster.
Varma bad.
Människor som inte ger upp.

4 thoughts on “… gör mig glad!

  1. Du är klok du, Monica! Det är en underbar känsla när man lyckas fånga den där harmonin och njuta av de där små, fantastiska sakerna (som den vackra snöflingan) istället för att känna den vanliga stressen och tröttheten.

    När saker är som jävligast funkar dock inte det uttrycket: ”What doesn’t kill you makes you stronger”. Inte på mig i alla fall. Sånt gjorde mig bara arg och det kan fortfarande få mig att känna att jag har någon sorts press på mig att vara så himla stark och lycklig… Du vet, jag borde verkligen förstå hur glad och tacksam jag ska vara över allt fint jag har och de dagar det inte lyckas blir det dåliga samvetet bara ännu värre… Men det stämmer förstås i mångt och mycket också.

    • Jag tror vi ser på uttrycket på olika sätt. Se på en tyngdlyftare och jämför hans uthållighet med en skogsarbetare. Den första kanske ser starkast ut, men den andre håller i längden och då det verkligen gäller. Styrkan vi får genom motgångar visar sig inte då allt är ett h-vete. Just då tror jag väldigt få har förmågan att se något annat än det som är svart. Det är när det allra värsta är över och man möter vardagen man ser vad som har hänt. Styrkan kanske inte alls består i att man ser skönhet i små saker, utan att man över huvud taget överlever från en dag till en annan, att man väljer att fortsätta leva och växa och fortsätta. Släpp ditt dåliga samvete! Skrik om du behöver det och sparka i väggen om det behövs. 🙂

      Kram och tack för dina tankar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *