24 mar

Fest varje dag.

I förrgår var damligan här för en eftermiddag med våfflor och prat. Jag tror vi har bestämt att vi har ett roterande schema, ungefär som syjunta men utan något att pyssla med. Iittalavasen har nu ett nytt fång tulpaner som förgyller köket. Jag älskar verkligen tulpaner. Vi visste att Far hade satt en massa tulpanlökar här ute i trädgården någonstans, men ingen visste var. Nu har de börjat sticka upp i raka rader i trädgårdslandet. Alltså, Far… Han älskade att pyssla i trädgårdslandet, men allt skulle alltid stå i raka rader. Själv drömmer jag om böljande rabatter med blomster som kompletterar varandra i höjd, färg och fason, men jag skulle aldrig drömma om att annat än njuta av dessa tulpaner. Idag ska vi köpa dundermedel som skrämmer iväg rådjuren, så får vi väl se hur det går.

IMG_8780

I går fortsatte festligeheterna då maken fyllde år. 47 år på jorden, säker med orden, struntar i alla borden – där har du en fin sammanfattning av min man, hehe. För första gången någonsin hade vi inga barn hemma. Yngsta dottern sov över hos syskonen i stan, så de fick vara med på länk via FaceTime. Vi firar till helgen istället, men jag fick i alla fall till en frukostbricka med födelsedagsduken. Flaggan och bakelsen som alltid ska finnas med har jag väl lagt ”på ett bra ställe” och där ligger de kvar. Efter födelsedagsfrukosten fortsatte födelsedagsbarnet beta av ”att göra”-listan. Jag blev gladast över att plafonden numera sitter 15 cm närmare taket. Snyggare proportioner, bättre ljus i rummet, precis som jag hade räknat ut!

IMG_1207

Nu ska vi iväg och festa vidare. Idag är det Fars kompis som bjuder på vegetarisk festmat uppe i Kolshult. G är över 90 år och har varit vegetarian i nästan hela sitt vuxna liv. Han hävdar att det är det som gett honom den fenomenala hälsa han kan stoltsera med. Jag har läst så mycket om olika kost att jag länge varit helt förvirrad. Ett vet jag dock. Jag äter inte som jag borde och jag vet att jag mår riktigt bra först om jag inte äter någon vetemjölsmat alls. En vacker dag kanske jag tar tag i det. Igen. Fram tills dess ska jag lyssna på Lise och Gertruds Birkastan och drömma mig bort till min helglägenhet i Vasastan. Jag har hört att om man uppfyller sitt sinne med något så blir det till slut sanning. (Kanske var det inte riktigt så, men…)

4 thoughts on “Fest varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *