12 feb

Jag älskar dig.

Far…

Nu finns du inte längre bland oss här på jorden. Eller jo, det gör du ju. Jag och mina syskon består till 50% av dig. Det blir 3,5 Far. Dina 19 barnbarn består var och en av 25% Far, så där blir det nästan fem till. Tillsammans blir det ungefär åtta Far som går omkring här i lite olika skepnader.

Du var så stolt över oss alla och så tacksam över det som livet bjudit på. Så viktigt det var för dig att ge tillbaka, att bidra till det goda i samhället, att aldrig vara lat! Du arbetade så hårt, så hårt. Det var aldrig några stora åthävor. Du gjorde en insats där du såg att den behövdes. Du gav nog ett barskt intryck första gången du träffade någon, men den som lärde känna dig fick se ditt stora hjärta, din kärlek, din omsorg om andra människor och din medkänsla. Efter att ha levt ett långt, friskt och starkt liv tog först den ena, sedan den andra, den tredje och den sjuttioelfte sjukdomen över din kropp. Trots dina utmaningar fortsatte du att ge av dig själv och vi kommer aldrig att kunna tacka nog många gånger för allt du gjorde för oss.

12_1

Min kära extrasyster älskade ett foto jag hade tagit på Far i traktorn på åkern och målade med det som förlaga denna fantastiska akvarell för några dagar sedan. Den har verkligen fångat det som han älskade här i Bredavik. Så underbart det blir om man då tänker att hans sista ord här på jorden blev ”Nu kör vi!”

Far, du fattas mig, men jag lovar att fortsätta göra mitt bästa. Vi bär dig med oss, nu och alltid. Och du vet att jag alltid kör försiktigt…

12 thoughts on “Jag älskar dig.

 1. Jeg tænker meget på dig og din familie!
  Tænk på at du har en stor og dejlig familie at dele det med!
  En stor kram til dig herfra
  Kærlig hilsen Sanne

 2. Kärlekens matematik! ❤
  Vilket fint sätt att se det på!
  Och energi kan inte skapas eller förstöras, bara omvandlas. En vacker energi har berört och omvandlats till lycka för så många andra! Och nu förs den vidare i all oändlighet!

  • Ja, så är det verkligen!!! Tänk, att en ingenjör ska behöva förklara det jag redan vet. Så tacksam för din vänskap. Kram!

 3. I all ledsamhet över att läsa om din fars bortgång påminns jag återigen om den fantastiska kärlek och de starka band som finns i er familj. Vilken underbar gåva att ha haft din far i era liv, att han finns i er alla på en mängd olika sätt. Och som vi har pratat om tidigare, människor som vi älskar och saknar vandrar bredvid oss hela tiden. De påminner oss i vardagen hela tiden. Små saker och minnen som blandas i den förunderliga cocktailen av kärlek, lycka, glädje, sorg och saknad. Och det är en gåva i sig att ha människor att dela alla minnen och glädjestunder med. Andra som också minns. Som också skrattar. Som också gråter och saknar. Något jag och min man fick uppleva då vi för några veckor sedan deltog i begravningen av vår vän som gick bort i sviterna av hjärntumör. Att få dela minnen med andra betyder mycket. Och som en präst en gång sa till våra barn då vi begravde min bonusfarmor:
  ”Skratt och gråt ligger så nära varandra. Det är så det är och det är så det ska vara. Vi behöver dem båda. Man får lov att skratta och vara ledsen samtidigt.”
  Jag har burit med mig hans ord genom åren och när vi begravde vår vän nyligen blev jag återigen påmind om hur sant det är. Hur trösterikt det kan vara att dela både skratt, tårar och minnen av de som finns i våra liv med andra som också skrattar, gråter och minns.

  Stora varma kramar♥

  • Jag är oändligt tacksam över att inte behöva stå ensam i det här! Det ger styrka på så många olika plan. Kram och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.