12 okt

Vinterjackor och Hästholmen om hösten.

I går fixade vi en ny vinterjacka till yngsta dottern på tio minuter. In på Intersport, S provade en Didriksons-parkas som det var specialpris på och blev väldigt förtjust, jag betalade, vi åkte till acroyogan. Varför leta runt om man hittar rätt på en gång?

Idag följde jag med äldsta dottern som smakråd då hon skulle hitta en jacka till sig. Tilläggas ska att hon alltid fryser och behövde hitta en varm och skön jacka som samtidigt funkar då det typiska svenska vintervädret stormar om öronen, men hennes stil är lite mer komplicerad är lillasysters. Efter en runda som gick igenom Cassels, Stadium, MQ, Sisters, Gina Tricot (nej förresten, där gick vi inte in), Eztrad (Där fanns det bara en stl 38 kvar av den enda snygga jackan och kan man verkligen köpa något i en butik som heter Eztrad?), HM, Indiska (snygg jacka, rätt storlek, fel färg), Cubus, Kullerbyttan, Jeansbolaget, och däääär tog rundan slut! Supersnygg jacka! Tillräckligt lång över rumpan, tillräckligt kort i ärmarna, tillräckligt duglig (funktionsmaterial), tillräckligt varm, och, inte att förglömma, tillräckligt snygg! Phu! Jag tror inte riktigt på att köpa vinterplagg online och hade bara Sportkompaniet och Intersport kvar som alternativa affärer. Boutiquerna har lite för stora tusental på sina prislappar och Åhléns är nog snäppet för tantigt för en 18-åring.

Vad är viktigt för dig då det gäller vinterkläder? Min bästa vinterjacka någonsin var den röda duffel jag hade i många år, bl a under lärarhögskolan. Den var varm, i klassisk stil, och hade plats för en varm tröja då temperaturerna kröp ner riktigt lågt. En duffel skulle jag gärna ha igen! Problemet är bara att hitta ett icke moderiktigt plagg i en butik som inte tar hutlöst betalt. Jaja, det reder sig nog. Sonen har redan en vinterjacka och reder dessutom numera sig själv, så han ska nog hålla sig varm i vinter. Själv har jag en röd Didriksons-jacka jag vann innan vi flyttade till USA och den håller fortfarande!

11_1

11_2

11_4

11_5

11_6

6 thoughts on “Vinterjackor och Hästholmen om hösten.

  1. Intressant det här med kläder. Jag minns också hur jag letade och letade som ung. Och så svårt det var att hitta! Numera har jag inte det problemet. Jag vet alltid på förhand vad jag vill ha. Det behöver inte alls vara några dyra grejer. Ofta svär jag då sakerna inte finns i Umeå, man borde åka till Stockholm. Jag tror att jag vet så bra därför att jag läser modetidningar. Vågar också handla på nätet, man lär sig känna olika märken och hur deras storlekar är. Kram!

    • Ja, visst är det en fördel att hänga med i förväg genom modemedia! Både 18-åringen och jag saknar den gigantiska second hand-affär vi brukade besöka som lördagsnöje då och då. Där fyndade vi verkligen diamanter för noll och intet! Har man koll på hur kvalitet känns och ser ut blir det lite lättare… Nog är det så att Stockholm har ett betydligt större utbud än vad Karlskrona har, men än så länge har det inte känts allt för illa. Alla butiker som brukar finnas i ett vanligt köpcentrum har vi här och några riktigt trevliga små butiker med annan smak också. Det känns som att det har blivit betydligt bättre än det var då jag växte upp här! Kram tillbaka!

    • Du borde ha kontakter till att hitta den bästa tänkbara och ser säkert jättefin ut i vilken modell som helst! Lycka till i ”jakten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *