22 aug

Hur mycket onödiga prylar kan man ha?!

Så där, ja. Flytt nummer tre avklarad. Idag har maken, yngsta dottern, brorsönerna och Far (och jag, lite grann) lyft, omfördelat och staplat lådor till förbannelse. Vad ligger i lådorna? Mest rätt onödiga grejer, böcker till ett mindre bibliotek, köksprylar, sängkläder, böcker, verktyg, böcker, leksaker, fotoalbum, böcker… Nu står det mesta som vilat hemma hos min bror och svägerska i fyra år i sommarhuset istället. Fyra grabbar blev fem under tiden vi bodde i USA och det kändes som att det verkligen var dags att frigöra rummet som våra prylar lagt beslag på under så lång tid! Jag tänker att det kanske är lättare att leta igenom lådor i lugn och ro för att ta nya beslut om vad som bör sparas och vad som kan säljas och ges bort. De två äldsta håller på att flytta hemifrån, men de har inte plats med så mycket. Kanske får vi ordna ett litet lekrum med barnens alla böcker och leksaker uppe på loftet i ladan?

image

Roligast idag? Att hitta råsaftcentrifugen och göra fantastisk äppelmust av några Transparente Blanche! Tack L & L. Julklappen håller än!

Jobbigast idag? Mamma ska till sjukhuset i morgon för uppföljning. Vi hoppas på goda nyheter så klart.

6 thoughts on “Hur mycket onödiga prylar kan man ha?!

  1. Vi slog ihop 2 hushåll för några år sen och det var vidrigt. Fördelen är att det blev verkligen rensat. Man borde flytta regelbundet. Fotoalbum är heliga men annars borde man gallra med hård hand. Annars har i alla fall jag överflöd i överflöden.

    • Ja, nu blir det ÄNNU en utrensning innan vi tar med något ut till Huset. Det känns som att vi borde ha klarat av det här redan så många gånger som vi har flyttat, men tydligen var det bara en illusion…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *