16 jul

Framsteg och bakåtsträvare.

Det där med att utföra ett riktigt dagsverke är lite speciellt. Jag har tagit i ordentligt på bygget under några dagar, men då har jag bara jobbat hälften av min brors arbetsdag. Han är en maskin… Hur som helst känns det att det händer grejer nu. I går började jag och min syster isolera golv i det som ska bli badrum och utrymme för tvätt/varmvattenberedare. Idag lade jag det sista själv. Precisionsarbete, pill och pyssel: allt är klart och verkar godkänt, så nu kan nästa sju lager läggas. Våtrum kräver superspeciella förberedelser! Phu.

image

Gaveln rev P ut i går. Så här såg det ut innan han började montera de nya reglarna:

image

Mitt uppdrag under brorsans ”byggsemester” är inte bara att hjälpa till vid bygget, utan också att fixa rejäla byggmiddagar. Önskemat? ”Kött och potatis”. Tja, jo, det kan vara gott ibland, det håller jag med om. Just i kväll är jag tacksam över världsliga bestyr som vad vi ska äta i morgon. Radions rapporter om alla döda och skadade i Nice och militärkuppen i Turkiet har gjort ont. Jag vill ju bara att alla ska vara snälla mot varandra!

image

2 thoughts on “Framsteg och bakåtsträvare.

  1. Jag är också byggkock för tillfället! Vår 70-tals kåk är dock inte lika romantiskt vacker, men full av drömmar ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *