08 apr

New York City.

Jag och tjejerna åkte till NYC i tisdags. Vi bor precis vid Times Square i ett halvsunkigt hotell som heter Hotel Edison. Det är billigt, men ligger perfekt till. Bor man så högt upp som vi gör slipper man ifrån de värsta gatuljuden och det verkar också som att vi klarat oss från vägglöss. Nu för tiden vet man aldrig… Vi har svenska bekanta som flyttade från Texas till Utah och råkade ut för vägglöss i sitt hyreshus! Usch, alltså. Fruktansvärt plågsamt och svårt att bli av med…

Vi har upplevt så mycket här de senaste dagarna. Alla tre är överens om att de två musikalbesöken står högst upp på listan över favoritupplevelser! Varken Frihetsgudinnan, Central Park eller the Tenement Museum slår School of Rock eller Wicked på fingrarna, så är det bara. Ätit gott har vi också gjort och jag har några ställen som varmt kan rekommenderas. Tack och lov för Yelp.

image

image

image

image

image

image

image image

image

6 thoughts on “New York City.

    • The Met och Cloisters museum och trädgård (en bit därifrån) om du är som jag och gillar klassisk konst och att bli känslomässigt överväldigad och imponerad, MoMA om du gillar konstigheter och väldigt djup konst (åtminstone mycket bättre än Moderna Muséet i Stockholm). Guggenheim ville jag besöka den här gången, men en av två döttrar är inte särskilt konstintresserad och ”opted out”. 😉 Vi gick istället till det härliga Tenement Museum som har mycket duktiga och inkännande guider. Tenement är ett helt hus där otaliga immigranter tillbringade sin första tid i USA. Den sista hyresgästen flyttade ut 1935 och efter det hade man bara affärsverksamhet på entreplanet tills 1988 då huset köptes för att göras till museum. Boka biljetter till valfri tur innan om du går hit! https://tenement.org/tourcal.php

      New York är fantastiskt och hemskt på samma gång. Jag vet att du liksom jag tänker mycket på din hälsa, men antagligen kommer du att gå väldigt mycket, och då måste du bara gå till Levain Bakery och köpa en av deras fantastiska chocolate chip cookies! Ha det så bra.

    • Visst är den imponerande? Jag såg den aldrig köra, så jag vet inte om den mest var uppställd som ögongodis. 😀

  1. nån gång ska jag se NY…missade det när lillebror bodde i stan för ett år o tävlingsdansade …men det var strax efter 9/11 kändes inte så där att ens försöka sig på fara över då… men nångång kanske =)

    • Jag var där 1999 och sedan 2000 igen. Det var långt mer känslomässigt att besöka 9/11 Memorial än vad jag hade kunnat tänka mig. 1999 var vi uppe i ett av tvillingtornen och tittade på utsikten med svärmor och de två äldsta som då var små gluttar. Att nu stå där tillsammans med människor som uppenbarligen sörjde någon särskild och lämnade något vid dennes namn var hjärtskärande.

      Trots detta sorgliga vill jag säga att det finns så mycket fantastiskt i NYC att jag absolut rekommenderar dig att resa dit! Jag ska återkomma med en lite bättre redogörelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *