05 jan

Och så lite vardagsliv igen.

En liten vardagsrapport till mina nära och kära. Jag vet att min blogg är fasligt spretig, men det är mitt liv också. Det här är jag helt enkelt!

Den här vackra ängeln har min lilla extrasysterdotter pysslat ihop alldeles själv. Den sitter på ett fönster i Berlin och gör säkert alla som ser den minst lika glada som jag!

Julen är uppeldad, utburen, uppburen och bortplockad. Ljuskällorna i stjärnform får vara kvar. De är både vackra och ger det lilla extra ljus vi så väl behöver.

Som sagt. Nedpackat.

Dessa kitschtomtar fick maken av sin designintresserade moder förra julen. Min familj har en benägenhet att spara på figurljus i all oändlighet, men idag rök tomtarna trots att de bara är drygt ett år gamla. Snabbt gick det också!

Från geggamoja till…

… konstinstallation på nolltid.

Nya prover tagna. Dagens besök på vc i Segeltorp bjöd på ännu en spännande resa. Sköterskan som tog prov på mig var lomhörd, darrig och alldeles förvirrad. Hon satte stasen på överarmen men drog inte åt den. Då hon såg mina obefintliga vener frågade hon om det gjorde något att hon tog prover längre ner på armen. ”Det gör jätteont!” Eh, okej… För en stund var jag väldigt tacksam att jag inte var vännen S, för hon hade legat avsvimmad vid det här laget… Efter tryck och drag och meck hade hon i alla fall ett rör med blod och jag packade ihop och drog därifrån med ett nervöst skratt så fort jag kunde. (Ni ser hur osnyggt hon satte gasbindan.) Nu är det bara att hålla tummarna för att själva proverna är bra mycket bättre än den här gamla sköterskan! (Min gissning är att Tant Blod blivit inringd p g a sjukskrivningar. Hon såg definitivt ut att ha passerat pensionsåldern. För övrigt vill jag säga att just provtagningssköterskan som brukar ha hand om mig är alldeles underbar, både då det gäller personlighet och yrkeskunskaper.)

Som jag sagt förut står jag ut med allt oväsen i världen om det bara gäller musikutövning. Sonen och hans kompis S posar här med en banjomandolin som de försökte komma på hur man ska spela på och en fantastisk, lånad gitarr. I vanliga fall är de två små trumslagarpojkar som bl a spelar fantastiska duetter på marimba, men mellan sig spelar de på mest allt som kan göra ljud. Sådant gläder ett modershjärta!

Efter allt detta positiva kan jag väl få visa husets urkenburk… Trappan strippades på gammal matta för flera år sedan. Om och när något annat än mattlim kommer att täcka dessa trappsteg är ännu höljt i dimma. Vad tror ni? Några gissningar?

8 thoughts on “Och så lite vardagsliv igen.

 1. Hej vännen!
  känner igen dig precis. Du gör dig verkligen i silkespapperformat 🙂
  Har oroligt skrollat upp och ner ett par gånger. Vad har jag missat vadå prover?
  Hör av dig
  Största kramen Kristina

  • Äsch, ingenting att vara orolig för. Mina blodvärden har varit åt Tjotahejti, men är väl på väg att bli bra igen hoppas jag. Jag har fått byta doktor på vägen, men bättre att bli frisk sent än aldrig. Känner att jag är på G igen! Tack för omtanken. Kram!

 2. Vår gamla furutrappa var bedrövlig, man fick stickor i fötterna om man gick barfota (och ibland genom strumporna också!). Vi hyrde in en trapprenoverare som satte dit trappsteg i trä över de gamla efter att vi målat trappan vit. Blev så snyggt och inga stickor i fötterna längre, kanske lite dyrt kände vi först men det var helt klart värt pengarna 🙂

  • Och vi är så snåååla så just det alternativet har gått bort. Däremot är det inte speciellt dyrt att ta in en mattläggare som lägger en ny, fin matta. Det är bara det att det finns andra hål som drar. Trappan funkar, vi får inga stickor, men den är ju så fuuuul! 🙂

 3. Det går att själv klistra på laminat skivor. Mall följer med. Min vän gjorde det och även allas vår Äntligen hemma Martin har visat det . Googla och kolla. Skönt med ditt svar.
  Krameli kram

 4. Kul med lite blandad kompott tycker jag! Sitter och grämer mig att jag inte kan se klippet med Ninni, det funkar bara i Sverige pga rättigheter hit och dit. Såg du det? Julia ligger bredvid mig och ska sova, själv är det internetdags för mig en stund.

  • Det här inlägget är ju för dig och familjen så klart! Japp, vi såg Ninni och hon gjorde fint ifrån sig! Nu är hon på Magnus Ugglas lag. Tjohej! Pussa på barnen från mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *