06 feb

Steinway med kardemummasmak.

Jag måste bara säga att jag vill ha en Steinwayflygel när jag blir stor. I går kompade jag dottern och tre klasskompisar då de sjöng sitt praktiska prov i körklassen. Jag hade så klart övat på vårt elpiano från Yamaha som jag brukar vara ganska nöjd med. Det borde jag inte vara. Jag blev alldeles paff då jag såg instrumentet som stod där mitt i musiksalen och jag såg nog lite fånig ut då jag började spela, för det var en väldigt speciell upplevelse. Mr Keyes borde skriva en varningsskylt och sätta på dörren. Jag var tvungen att googla lite på priser i Sverige. 100 000-850 000 kr för en begagnad flygel. Som hittat! Ursäkta det dåliga mobilfotot. Jag var tvungen att skära bort några tonåringar som inte var tillfrågade om att vara med i bild.

5_3

Efter uppsjungningen var hela familjen bjudna på middag hos grannarna. Det är alltid lika trevligt att umgås med dem. Vi hade i uppdrag att ta med oss dessert, så jag testade två recept som jag sett skymta förbi de senaste dagarna. Chokladbollstårtan med Nutella gillades av barn och ungdomar, men själv föll jag för semmelkladdkakan som jag lade upp receptet på i förra inlägget. Tillägget av Nutella var däremot ytterst välkommet och höjde denna svenska nationalrätt några snäpp. Chokladbollar passar bäst som bollar och inget annat. Dessutom ger receptet som jag länkar till här dubbel sats. Minst. Har du testat något roligt recept som kommer att lagas efter provomgången på sistone?

5_2

4 thoughts on “Steinway med kardemummasmak.

    • Åh, tack för uppmuntran! Jag är redan halvvägs där. Glider fram på min räkmacka längs med havsbrynet vid Indiska Oceanen…

  1. Fin flygel, lyckliga den som kan spela! Och det ser gott ut med tårtan men går inte ihop med min diet precis. Nutella är ju aldrig fel. Trots dieten provar jag nya gosaker regelbundet, om de är extra goda lägger jag ut recept på min blogg.

    • Nej, jag undrar vems diet de här kakorna passar in i, hihi! Visst är flygeln vacker? Jag är tacksam att jag fick denna oväntade chans att testa. Vissa saker har oförtjänt gott rykte, men jag kunde konstatera att detta inte gäller Steinwayflyglar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *