20 Nov

Kolla! Det här åt jag idag.

Jag skulle kunna lägga upp en bild på en god äggsallad om jag hade kommit ihåg att det var mat det handlade om idag. Det gjorde jag inte, så du får titta på några av syskonen till den goda clementin jag åt till mellis istället. De skymtar lite längst fram till vänster i bild.

19_3

Jag tänder ljus här på eftermiddagen så fort det börjar bli skumt. Jag gillar mysigt, inte skumt. Hellre riktigt mörkt och många ljus än dassigt och grått. Vad tycker du?

Vi fortsätter njuta av ljusgrenen. Lamporna i slingan blir inte varma, så man behöver inte hålla på och dra ut kontakten hela tiden… Varje morgon blir jag glad när jag kommer ner för trappan! Dotterns origamistjärnor blev verkligen pricken över I tycker jag.

19_1

Det är lite pysslat här och där inför nästa veckas högtid, Thanksgiving. Jag älskar detta fokus på tacksamhet och önskar att det är något som skulle genomsyra vårt samhälle på ett annat sätt än det gör idag.

19_2

Jag torkade lite höstlöv och limmade fast dem på ett snöre med tre skyltar jag hittade på nätet och skrev ut (love always, give thanks, pray often – man brukar väl höra dem i annan ordning, men jag var inte riktigt på hugget när jag limmade, haha). Jag gillar att låta årstider och högtider finnas runt omkring oss i hemmet.

Tacksamhetslista 19 november 2014

färg och form
balans
leenden från okända medmänniskor
god tandkräm
varma och gosiga filtar
bladguld
när man överraskar barnen med något och de verkligen visar sann tacksamhet och uppskattning
jag har lärt känna så fantastiska människor på min väg genom livet – här kan du t ex lyssna på Ann Allan som just har gett ut en bok om sina upplevelser då hennes mamma blev dement

2 thoughts on “Kolla! Det här åt jag idag.

 1. Jag håller med. Hellre mörkt och mysigt än dassigt och grått. Och det har sannerligen varit grått på sistone. Inte några längre stunder med sol denna november och vi har behövt ha lampor tända under dygnets alla timmar. Det hör inte till vanligheterna. Och vi tänder ljus en masse på kvällarna och tankar ljus och mys så mycket det bara går. Och snart är det dags för alla stjärnor och adventsljusstakar som lyser upp i mörkret. Jag tycker om denna tid.

  Så fin er ljusgren är. Jag förstår att ni njuter av den. Och allt härligt pyssel och kreativiteten som blomstrar hos er just nu. Härligt!

  Ta hand om varandra!

  Kram

  • Det verkar som att vissa ställen i Sverige knappt har sett solen alls under hela november och det är inte särskilt hälsosamt. Här är det åtminstone soligt om dagarna för det mesta även om det blir mörkt tidigt! Alla advents- och juleljus gör mig så glad och jag älskar verkligen att njuta av dem. Det är heminredning som inte bara är vacker utan också gör mig på bättre humör.

   Kul att du gillar vår gren! Kreativitet hittar man i varje litet skräp på golvet och allt damm i hörnen i detta hem och det är jag tacksam över.

   Kram och tack för dina fina ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *