30 dec

Hur har det gått?

Många som kommer till min blogg har sökt på ”Primal blueprint 21-day total body transformation”. Jag kan säga att det gick sådär att följa boken då maken och sonen drog igång lite för nära jul. Jag har i alla fall läst igenom allt och känner att jag fortfarande inte har gett upp träningen även om jag hade en period då jag inte klarade av det p g a hälsoskäl. Jag håller på med planka och pullups, fast på mitt sätt. Jag är inte direkt någon Olga Rönnberg om man säger så… Min favorit är annars The Primal Blueprint som är själva huvudboken som 21-dagarsboken bygger på. Den kräver sitt och är ingen bok man läser igenom på en kväll, men jag fick många aha-stunder då jag läste! Den bästa och mest användbara informationen är att man faktiskt inte behöver träna som en blådåre för att komma i form. Marks blogg är superinspirerande och jag tror att alla som är intresserade av att må bra hittar något av värde där.

4 thoughts on “Hur har det gått?

 1. Vilken spännande bok! Jag har helt missat den. Men å andra sidan har jag inte hängt med i bokfloden på sista tiden, jag håller fast vid Olga Rönnberg och hoppas att det funkar 🙂

  Och det där med att träna som en blådåre… det lönar sig inte, inte för mig i alla fall… vis av nyligen lärd erfarenhet…

  Hoppas du kommer att berätta hur det går med ditt träningsupplägg? Det mest inspirerande är, trots Olga Rönnberg och andra halvproffs’ bloggar, att läsa om den träning som vi vanliga gör. Tycker jag.

  • Jag kan berätta redan nu om mitt träningsupplägg. Jag ser till att åtminstone gå en rask promenad om dagen. Jag ”spurtar” då och då, ser till att få igång hjärtat ordentligt. Några gånger i veckan kör jag styrka med mesiga hantlar (jag är inte speciellt stark i armarna) och diverse vanliga arm/rygg/ben-övningar. Allt jag gör för magen är plankan, men den ser jag till att köra några några rep med vila emellan varje kväll. Tja, om jag inte är för trött då. 😀

   I höstas joggade jag några gånger i veckan, eller jag körde mer intervaller. Då mitt järnvärde trillade ner igen blev jag så trött att jag inte orkade, men jag känner att det viktigaste är att jag faktiskt rör på mig och nu börjar jag bli ”normal” igen, precis i tid till det nya året och allt! Skönt.

 2. Det låter som ett riktigt vettigt upplägg tycker jag! Det bästa är när man får in rörelse i vardagslivet. Jag är bortskämd med att jag rörde mig mycket när jag hade höstar som behövde 40 kg hö och 60 liter vatten buret per dag, mockning och annan skötsel. Och så ridning två timmar per dag. Utan hästarna är det mycket svårare… I år är planen att få in promenader/jogging (om det går) kombinerat med styrketräning.

  Ser fram mot fler layouter av dig, den du visade här ovan är så fin, och roligt att läsa!

  • Wow! Då förstår jag att du höll dig i form. Egentligen tror jag att det är så kroppen är tänkt att funka. Man ska jobba sig stark! Lyfta barn, hugga ved, gå efter vatten… 🙂 Låter gammeldags, men jag kommer ihåg hur otroligt stark min farmor var. Hon var bondmora och levde tills hon var 90+, pigg både i kropp och huvud. Att sitta och dega framför skärmar så mycket som vi gör i dagens samhälle kan aldrig vara bra.

   Stort lycka till med din nya träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *