15 maj

We Went So High.

Jag satt och lyssnade på gamla klassiker och hamnade hos Lesley Gore på Spotify. Rätt vad det var hörde jag Lesleys något äldre röst, precis sådär livserfaren och lite djup som jag gillar. We Went So High. Så fin och så sorglig.

We went so high
As if we had no weight
As if we thought we both could fly

We went so high
We knew it wouldn’t last
We flew too high we flew too fast

And when you think you’re safe and sound
Anywhere you go from there is down

We went so high
We left it all below
We found another place to go

We went so high
We’ll never come so near
We’ll never see it quite so clear

’Cause when you think you’re safe and sound
Anywhere you go from there is down

We went so high
So high

Lesley dog för några månader sedan. Jag gissar med anledning av hur hennes röst lät för tio år sedan att hon var rökare, så kanske var det det som orsakade lungcancern som avslutade hennes tid på jorden då hon var 68 år gammal.

Lesley var med och skrev musiken till filmen Fame tillsammans med sin bror Michael Gore. Hon blev nominerad till Academy Award for Best Original Song för Out Here On My Own som hon skrev med sin bror, men det var Fame, skriven av Michael, från samma film som vann priset. Ah! Fame. Leroy och Doris och Miss Sherwood och alla de andra… Kollade du på teveserien?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *