02 maj

Ny månad!

Sköna maj, välkommen!

Idag har solen lyst med sin närvaro. Underbart! Vi får vänta med valborgsfirandet tills i morgon då vi åker in till Sugarhouse Park för traditionsenlig eld och sång. Jag laddade upp med Lunds studentsångare redan idag. De lyckades pricka in noterna de skulle också i år!

Första maj är ingen röd dag här i USA och det stod inte ett enda demonstrationståg att finna. Efter en lång tradition av hängivna centerpartister i släkten känns det ju nästan lite hädiskt att min lillasyster gick med i Umeås socialdemokraters tåg under banderoller och plakat som ropade ”Kapitalism är sämst”, ”Sparka borgarna där det känns”, ”Bygg för fan” och ”Jag vill INTE bli utsugen”. ”Sörj inte, organisera er” kändes bra! Den gillade jag. Jag brukar säga att ett ärligt engagemang för något man tror på alltid är bättre än att bara inte bry sig.

1_3
Så här fantastisk ser vår gräsmatta ut fyra dagar efter att ha klippts helt slät och jämngrön. Suck. ”Think Green, Think Clean” som det står på sopbilen passar väl oss i alla fall. Jag har redan berättat att det är väldigt svårt att försöka sköta trädgårdsland och trädgård utan en massa bekämpningsmedel då nästan alla andra grannar gör det. Vår gräsmatta blir ju som en oas för alla maskrosfröer som flaxar förbi.

1_4

Jaja trivs i alla fall bland allt ogräs och allt annat, men det märks verkligen att hon söker sällskap. I morgon ska maken kika lite på om det går att ordna.

1_1

1_2

Min lilla elev och jag satt ute i det vackra vädret på förmiddagen. Farmor har bidragit med en bok som jag tror skulle vara toppen för alla svenskar med tanke på hur torftigt språket verkar ha blivit enligt alla som ”vet”. Vem har inte nytta av ”Alla möjliga ord och uttryck”? Just idag var det någon uppgift som enligt dottern var jobbig och hon undrade varför man ska behöva slänga sig med så många ord när man skulle klara sig på ett mycket mindre ordförråd. Det kan man naturligtvis fundera vidare på. Själv njuter jag av att läsa texter av författare som är språkkonstnärer och ordtrollare och dessutom tycker jag att det är lite spännande att olika yrkesgrupper, föreningar, religiösa grupper, släkter och dialekter har sina egna hemliga språk som därmed ger dem lite extra sammanhållning. Vad tycker du?

2 thoughts on “Ny månad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *