25 apr

Vad? Är våren över? Är det sommar nu?

Påskliljor, tulpaner och syrener är utblommade. Nu luktar det istället fantastiskt under äppelträden av dessa hundkäxliknande skapelser. Särskilt intensivt doftade det strax efter en rejäl regnskur då solen låg på ordentligt. Jag stod där och njöt för fullt och kom inte alls ihåg att det luktade så gott förra året.

24_5

Sedan är det det där med ”iris som är gula och iris som är blå”. De blå irisarna håller på att slå ut. Det är den 24 april… Är inte det hemskt tidigt?

24_6

Newman och Jaja värper duktigt varsitt ägg om dagen. Denna fulländade form i de lite speciella färger som våra fåglar bjuder på gör köket roligare och maten godare. Ankägg är perfekta där man ska blanda ner dem i maten (pannkakor, bak osv), men hönsäggen är underbara i omeletter, stekta eller bara lite mjukkokade. Nu blev jag hungrig. Typiskt!

24_4

Förresten har jag tittat på ”Still Alice” i kväll. Ingen ville gråta med mig, så det blev ensambio. Vilket vackert porträtt Julianne Moore målade upp och vilken hemsk sjukdom Alzheimer är!

Jag kommer ihåg demenspatienterna jag hade äran att vara med och sköta under några somrar då jag pluggade på lärarhögskolan. Jag kommer ihåg frustrationen, rädslan, det snabba förfallet, personlighetsförstärkningarna och aggressionerna. Demens är inte lätt att ha att göra med och som familjemedlem får man ställa sig själv åt sidan många gånger för att försöka göra livet lite lättare av den som är sjuk. Livet är sannerligen klurigt att hantera ibland. Peace.

6 thoughts on “Vad? Är våren över? Är det sommar nu?

 1. Men va!!?? Har syrenerna redan blommat ut hos er!? Jag älskar doften av syrener 🙂
  Det ser ut som fläderblommor på första bilden.

  Finns inget bättre än ”egna” ägg! Mums 🙂

  Kram Jonna

  • Ja, jag älskar också syrener! De är verkligen vackra… Visst är de där blommorna lika fläderblommor, men det vet jag att det inte är. 🙂 En vacker dag ska jag lära mig Utahs flora och fauna… Och visst håller jag med dig om äggen. Mums. Verkligen! Kram.

  • Hehe, ja, det är inte alltid som man har samma filmpreferenser i en familj. När man erkänt detta faktum blir det lättare att helt enkelt göra saker på egen hand ibland. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *