Rödbets- och fetasallad med spenat.
Det där med rödbetor, alltså… Jag har ätit många redan den här sommaren eftersom de var så fina på Sturkö, men det finns många kvar här i Orem också. Maken har levt på rödbetor, bacon och tomater så kylskåpet ekade väldigt tomt när vi kom hem. I går fyllde vi på med diverse basvaror och det har varit så skönt att vara tillbaka i goda matvanor efter många månader med alldeles för mycket sötsaker och skräpmat.
Bästa salladen om man gillar rödbetor då? Skala och skär i kvartar eller åttondelar beroende på hur stora betorna är. Slunga i olivolja, flingsalt och lite svartpeppar och ugnsrosta i 200°C i 35-40 minuter. Strössla fetaost, solroskärnor och babyspenat över de färdigrostade rödbetorna och blanda om. Täck med någon god dressing. (Vi gjorde en med balsamvinäger, olivolja och salt.) Hur gott som helst! Seså. Prova du också!
Rödbetor är riktiga konstverk. Kolla bara hur vackra de är, alldeles naturligt!